Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието

...
Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието
Коментари Харесай

Асен Василев: Връщаме се към времената на постната пица, когато не се събираха данъци от определени фирми

„ Връщате през задната врата политиката на постната пица със съдействието на служебния кабинет “. Така съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев се обърна към Делян Добрев от ГЕРБ-СДС по време на второто четене на удължителния закон за бюджета. Двамата влязоха в спор за упования държавен дълг за идващите години и за обществените заплащания.

„ Заради вашето ръководство на финансите, страната я докарахте до такава степен, че в идващите три години би трябвало да изтеглим 38 милиарда лв. нов дълг “, упрекна го Добрев.

„ Служебният кабинет не е опрощение за това Националната организация по приходите (НАП) и Агенция „ Митници “ да не работят, а още по-малко да се каже – Национална агенция за приходите и „ Митници “ не работят, по тази причина дайте да не планираме разноски в бюджета и да планираме по-ниска приходна част. Това е цялостно безсрамие “, разяснява Василев.

„ Натоварване на бюджета от обществени разноски няма, то идва от спомагателни разноски за прехрана, спомагателни финансови разноски и планувани по-малко доходи “, разяснява Василев.

По думите му в този момент явно се връщаме към времената, когато не са били събирани налози от избрани компании, когато са били раздавани пари за поръчки на други избрани компании. Той уточни още, че обществените разноски отиват назад във фризера.

Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) разяснява, че не приема тъкмо Асен Василев да приказва за публични поръчки и за корист с тях.

„ От всички 25 държавни управления до момента, вашето е държавното управление, което изхарчи най-вече пари, без никаква процедура, с имейли “, разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР