Връщат картата за една линия в София. Месечната карта за

...
Връщат картата за една линия в София. Месечната карта за
Коментари Харесай

Връщат картата за една линия в София

Връщат картата за една линия в София. Месечната карта за една линия в градския превоз на София може да се купи от през днешния ден. Цената на поименна карта е 23 лв. за наземния превоз и 35 лв. – за метрото. Ако е безименна, надлежно – 28 и 42 лв.. За възпитаници и студенти месечната карта коства 9 лв., като до края на годината тя е субсидирана от държавното управление и ще е на цена 6.90 лв.. За пенсионери тя коства 11 лв.. Отделно би трябвало да се заплати и 3 лв. за пластика, в случай че жителят към този момент не си е купил за различен превозен документ.
Този тип карта може да се купи и онлайн в платформата на Центъра за градска подвижност.

Децата до навършване на 10 годишна възраст могат да пътуват гратис в градския превоз. Затова всички купили абонаментни карти за тези деца могат да получат парите си назад на касите на Центъра за градска подвижност, оповестиха от Столичната община.

Глобата от 3 лв., в случай че не е валидиран транспортния документ, отпада от през днешния ден, само че валидацията при качване остава наложителна. Тя е застраховката на пътуващите и с нея ще се удостовери присъстието на пасажера в транспортното средство при възможна вреда, в случай че то катастрофира.

Картата за един месец за една линия бе желана от 35 хиляди софиянци, но от 1 януари бе отстранена. Целта беше хората да се преориентират към годишната карта за всички линии от 365 лв.. Недоволството на жителите и жалбите до омбудсмана Диана Ковачева накараха Столичният общински съвет да утвърди връщането й с решение от 23 февруари.

Задържаха сирийски мигранти в бус край село Лозен

Връщат картата за една линия в София

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР