Връщането на Пирин в елитната дивизия даде самочувствие на един

...
Връщането на Пирин в елитната дивизия даде самочувствие на един
Коментари Харесай

Карачанаков иска да се върне в А тима чрез "Пирин"

Връщането на " Пирин " в елитната дивизия даде самочувствие на един от титулярите в отбора - Антон Карачанаков, да изрази очаквания, че може да се върне в националния тим. Като футболист на " Краковия " той имаше две повиквателни за мъжкия отбор, само че не съумя да запише формален дебют. Иначе има 6 мача и 2 гола за младежкия народен отбор.

" Защо не… Всичко зависи от мен и моето показване с " Пирин " през сезона, който се задава. С множеството момчета, които в този момент в националния тим, или съм играл дружно, или се познаваме задоволително добре. Виждате от какъв брой доста разнообразни тимове има представители в отбора, ние в " Пирин " не сме с нищо по-различни от тях. Така че за какво не аз, а и още някои от моите съотборници, да сме в националния тим на България ", съобщи 29-годишният халф пред.

Той показва и самочувствие, че " Пирин " ще се показа добре в елита след завръщането си, най-много поради положителния колектив и събирането на доста опитни футболисти, които са излезли от школата на клуба (Николай Бодуров, Станислав Манолев, Орлин Старокин, Александър Дюлгеров, Красимир Станоев, Венцислав Бенгюзов, а в този момент Светослав Дяков и Станислав Костов).

" Искам първо да създадем мощен старт и доста прекрасен сезон с " Пирин " в Първа лига. Да сме здрави всички момчета в тима. Искам да сме колкото се може по-нагоре в класирането. Аз съм към момента на 29 години, за какво да не играя още веднъж в чужбина?! Атмосферата в съблекалнята е невероятна! Майтапи и смешки. Но преди мач е супер съществено и желаеме да си свършим работата. Бодуров и Манолев доста оказват помощ с опита си – би трябвало да ги слушаме, по-големи са от нас… Може би аз и Манолев сме най-големите шегаджии. Бодуров също не отстъпва тази роля. Но като цяло сме супер обединен и готин колектив всички момчета. Сега в " Пирин " съм си вкъщи. Радвам се, че пристигнах и помогнах, колкото имах опция, с цел да може тимът още веднъж да е в елита ", сподели Карачанаков.

Той направи и къса ретроспекция на сезона във Втора лига, който в последна сметка приключи щастливо за благоевградчани - първо място с 20 победи, 5 равенства и 5 загуби. " Първенството беше мъчно. Имахме мъчно начало, в което позагубихме много точки. Не диря опрощение, само че неприятните терени на много места не бяха в наша изгода. И то се видя, че като играем на нашия „ Христо Ботев “ в Благоевград – се оправяме по един метод, а при гостуванията имахме проблеми. В един миг обаче се стабилизирахме и започнахме постепенно да трупаме точки след точки и да демонстрираме, че сме добър тим. Казахме си, че сме най-хубавият тим и би трябвало да реализираме тази цел. Без да недооценявам останалите тимове и сътрудници, несъмнено, само че пред нас това беше задачата. Всичко в " Пирин " е на извънредно професионално равнище, работи се съвършено. Сега си поисквам да създадем хубава лятна подготовка и чакаме мачовете от елита с неспокойствие. Феновете в Благоевград в действителност доста се радват за триумфа, тъй като тимовете от Югозапада като цяло липсват. " Марек ", " Беласица " и " Вихрен " бяха в Югозападната Трета лига, в този момент " Марек " влезе във Втора лига, а ние в Първа. Така че може да се приказва за леко връщане на позициите на локалния футбол ", разяснява Антон Карачанаков
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР