Връщаме лентата назад, за да си припомним най-важните събития от

...
Връщаме лентата назад, за да си припомним най-важните събития от
Коментари Харесай

Как БНТ-Русе помогна на зрителите през годината

Връщаме лентата обратно, с цел да си напомним най-важните събития от Русе и района през годината, които ни зарадваха или натъжиха. Ще ви разкажем още веднъж и част от историите на нашите фенове, които съумяха да разрешат проблемите си със съдействието на БНТ-Русе.

Русе Юделник, Сливо Поле

2017-а несъмнено беше година на екопротестите за русенци. Те още веднъж не останаха безчувствени към замърсяването на въздуха и проведоха редица митинги. А екипът ни потегли по сигнал на наши фенове, които се оплакаха, че в квартал " Дружба " 1 всяка заран мирише на ацетон и лепило. След намесата ни чиновниците на Регионалната екоинспекция откриха, че компания за произвеждане на кожени произведения работи без наложителната аспирация и я глобиха.

С помощта на Българска национална телевизия 2 бяха разчистени и две нерегламентирани сметища, които бяха завладяли улиците " Табия " и " Кръстец " в Русе.

Георги Игнатов – шеф на Дирекция " Екология и превоз " към община Русе:

" Това го вършим да не възникне зараза. "

И тази година не мина без проблеми с приема на първокласници в Русе. Родители алармираха, че поради неверна информация, подадена от електронната карта " Google мапс ", децата им не са получили точки за местоживеене и не са класирани, макар че домовете им са на метри от мечтаното учебно заведение. След като Българска национална телевизия 2 уведоми за казуса Регионалното ръководство по обучение, бяха разкрити спомагателни паралелки.

Екипът ни оказа помощ и на жителите на село Юделник, които се оплакаха, че не могат да стигнат до града или да се приберат през лятото, защото късният рейс е спрян, тъй като курсът бил недоходоносен.
Иван Стоянов: " Може да е с 5 индивида, с 2 индивида, само че би трябвало да има рейсове. "
След намесата ни чиновници на община Сливо поле направиха инспекция и линията беше възобновена.

Историята на 74-годишния Георги Мицев от Русе също е с благополучен край. Незрящият мъж си върна радиоточката, която е единствената му връзка със света.

Тя е била прекратена след ремонт в квартал " Дружба ", само че след нашия репортаж от предприятието " Комунални действия " се задействаха и възвърнаха сигнала.
Виолета Мицева: " Радиоточката непрекъснато работи, безусловно за всичко се осведомяваме. Съпругът ми няма светлинка, обаче пък има връзка със света. Едно огромно благодаря на вас и на малкия екран. "
През 2017-а репортерите в Русе потвърдиха, че с изключение на като публицисти се оправят със размах и в кухнята. Отборът на Българска национална телевизия 2 сграбчи първото място в кулинарното съревнование " На върха на ножа " с рецепта за пълнени чушки, която се предава към този момент 4-то потомство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР