„Връща се старото положение, когато почти всеки, прекрачил прага на

...
„Връща се старото положение, когато почти всеки, прекрачил прага на
Коментари Харесай

Д-р Янев: Вървим на зле, почти всеки пациент с този симптом е с К-19!

„ Връща се остарялото състояние, когато съвсем всеки, прекрачил прага на кабинета ми с температура, е с Covid-19. Вървим на зле! “. Товакоментира пред БНР доктор Валентин Янев, общопрактикуващ доктор.

Той акцентира, че при Делта разновидността не постоянно се губят подушване и усет, което прави мъчно различаването на ковид от грипния вирус, присъщ за сезона.

По думите на доктор Янев Covid зоните са добре замислени, само че късно основани и неприятно функциониращи.

„ Тези Covid зони не могат да изпълнят работата, за която са основани. Трябва да има личен състав, да разполагат с рентген, с лаборатория, проби и лекари. Мои пациенти, които са потърсили помощ в Covid зони, ми споделят, че не са получили такава.

Пак работата ще би трябвало да я свършим ние, персоналните лекари. Covid зоните са нежизнеспособни - би трябвало да работят, а освен на хартия. Аз не съм усетил облекчение от съществуването им. “
Д-р Янев беше безапелационен, че гратис лекуване и медикаменти в Covid зони няма, а пациентите всичко си заплащат:

„ Ако тези хора минат през моя кабинет, аз мога да им направя гратис рентген и да им пусна гратис тест, когато допускам Covid, само че това дали става в Covid зоните - не. Т.е. идват отново при нас “.

Лекарят изрече страдание, че в България се позволи антиваксърски и тайни настроения да вземат връх и да разколебаят голяма част от хората да се имунизират.

„ Трябва да се вкара наложително имунизиране на избрани групи хора, работещи в структуроопределящи браншове и свързани с националната сигурност. Възрастните и хронично болните хора би трябвало да бъдат оптимално подтиквани да се имунизират “, безапелационен е той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР