Врагът се опитва да използва въпроса за украинския земеделски износ

...
Врагът се опитва да използва въпроса за украинския земеделски износ
Коментари Харесай

Украински зам.-министър: Русия се опитва да използва въпроса за нашия земеделски износ за свои цели

" Врагът се пробва да употребява въпроса за украинския аграрни експорт за свои цели ", това съобщи през днешния ден украинският заместник-министър на земеделието Маркиан Дмитрасевич пред евродепутатите от комисията по земеделие и развиване на селските региони. " Заедно няма да допуснем това ", уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10261
Дмитрасевич благодари за европейската помощ и предложи договаряния със засегнатите прилежащи страни. По неговите думи 90 на 100 от украинския аграрни експорт е минал пренос през Европейски Съюз, а арестуваните количества са били изкупени от локални търговци.

" Русия се пробва в допълнение да оказва стопански напън над Украйна с блокирането на коридора за експорт през Черно море. Коридорът ще продължи да работи от Одеса ", съобщи Дмитрасевич.

По неговите думи тази година може да се чака с 10 на 100 по-слаба годишна продукция. Според него главен проблем са замърсяването на почвата от бойните дейности и поставените от съветските сили мини.

Зам.-министърът разясни, че в случай че се резервира сегашната скорост, ще отнеме 20 години за почистването на съветските мини от украинските аграрни площи. Той прикани Европейски Съюз да обезпечи техника за разминиране. По неговите думи 470 000 хектара са минирани, а единствено в последния месец 724-ма украинци са починали от мини, а 226 са били тежко ранени.

" Седем милиона хектара тази година няма да бъдат засети, 90 на 100 от украинските земеделци работят на загуба ", добави Дмитрасевич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР