ВРАГ С ПАРТИЕН БИЛЕТРъководството на БСП взе спешно решение да

...
ВРАГ С ПАРТИЕН БИЛЕТРъководството на БСП взе спешно решение да
Коментари Харесай

БСП изключи Димитър Благоев - влошавал отношенията с Русия

ВРАГ С ПАРТИЕН БИЛЕТ

Ръководството на Българска социалистическа партия взе незабавно решение да изключи посмъртно от редиците си създателя на социалистическото придвижване в България Димитър Благоев - Дядото (1856 - 1924). 

Решението бе взето и приведено в осъществяване късно вечерта. 

Ето реда на събитията, довели до тази последна мярка. 

Корнелия Нинова си легнала да спи и като цяло чувствала деня си пълностоен, тъй като през днешния ден изключи Явор Божанков и Партията има един вътрешен зложелател по-малко. Денят не минал на вятъра и безследно, Корнелия се чувствала задоволена като водач на социалистите у нас. 

Но въпреки всичко нещо безименно я тревожело и тя не можела да откри какво е. 

Корнелия тръснала глава и пропъдила безименната паника, почнала да се унася. 

И мозъкът ѝ ненадейно светнал като като крушка. Безименната паника добила име: ДИМИТЪР БЛАГОЕВ - ДЯДОТО Е ИЗГОНЕН ОТ РУСИЯ ПРЕЗ 1885!!! 

Скандал! Недопустимо! Това ни скапва връзките с нашата Освободителка, чиято просвета ценим толкоз високо! Това е по-лошо, в сравнение с да пращаш оръжия на Украйна без пари. 

Исторически факт е, че Дядо Благоев, до момента в който учи в Петербург, провежда социалистически кръжок, издава работен вестник, което е вярно от социалистическа позиция. Но неправилното е, че влиза в полезрението на тогавашните управляващи, които го арестуват и гонят от Русия. 

ДЯДО БЛАГОЕВ Е ИНОАГЕНТ И АНТИРУСКА ПОДЛОГА! - крещял мозъкът на Нинова и я принудил да зареже спането, до момента в който не свърши значимата работа. А точно - да разкара мерзкия дядка от социалистическата партия, колкото се може по-бързо. 

Тъй като Нинова е (социал)демократ, не взела решението еднолично, а свикала на среднощно съвещание свои приятели от управлението на Партията. Те много се озадачили, само че единомислещо осъдили дейностите на Дядото и го изпъдили от Партията с срам. 


Изрезка от публикацията за Димитър Благоев в Уикипедия.

***

ДА ЗАРЕЖЕМ ЛИ ЛОЗЕТО НА ГАБРОВСКИ?

В хода на среднощното заседание възникнал въпросът дали да се вземат ограничения и против съратника на Благоев - Никола Габровски, в чието лозе през 1891 се провела първата социалистическа колекция и се обсъждали програмните документи за учредяването на социалистическата партия. 

Неговото нарушение е, че името му съмнително наподобява на настоящия кандидат-премиер проф. Николай Габровски. 

" Ако му е някакъв пра-прадядо, никак няма да го понасям и него в Партията. Няма да държим дядовци на наши врагове и чуждопартийни сътрудници! " - разлютила се Нинова. 

За Габровски окончателното решение се отсрочва до на следващия ден, с цел да се изследва деликатно генеалогията на въпроса и да не се вършат прибързани изтезания. 

" Не сме някакви зверове! " - тръснала глава Нинова и разпуснала съвещанието, само че по-късно дълго не могла да смъкна адреналина и да постави глава на възглавето. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР