Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за

...
Врачанският окръжен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Задържаха под стража Владимир Грънчаров, заловен да къта куп дрога в лозе край Враца

Врачанският областен съд постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Владимир Грънчаров. Той е притеглен в качеството на обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 26.10.2023 година, в местността " Лиляшка могила ", в землището на с. Лиляче, в сграда вид бунгало и фургон, без съответно позволение според член 30 от ЗКНВП, е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции – коноп (канабис) с бруто тегло 7.82 кг, пет сгъвки от полиетиленови пликчета с таблетки с бруто тегло 400 гр със наличие на МDМА и РСР /метаамфетамин/.
За удара на полицията тогава писа още веднъж първо BulNews.





За това действие законодателят е планувал наказване " отнемане от независимост " от две до осем години и санкция от 5 000 лева до 20 000 лв..
След като взе поради материалите, събрани в досъдебното произвеждане, прегледа доводите, залегнали в настояването на прокуратурата, както и причините на страните, съдът постанови по отношение на Владимир Грънчаров да бъде взета най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “, защото са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за това. Съдът реши, че за обвинения е налице обосновано съмнение за евентуалната му съпричастност към действието, в което е упрекнат, както и че съществува действителна заплаха той да извърши закононарушение. Съдът одобри, че не съществува заплаха обвиненият да се укрие, защото е с прочут адрес и с открита идентичност. 
Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване. Определението може да се апелира и стачкува в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР