Врачанинът Тихомир Митов спаси кръста на големия християнски празник –

...
Врачанинът Тихомир Митов спаси кръста на големия християнски празник –
Коментари Харесай

37-годишният Тихомир Митов спаси Богоявленския кръст във Враца /снимки/

Врачанинът Тихомир Митов избави кръста на огромния християнски празник – Йордановден, който се организира на моста на река Лева при Згориград. Младият мъж взе участие за десети път в ритуала, като три пъти е изваждал христовото разпятие. В ледените води на река Лева се хвърлиха още 22 смелчаци, облечени с тениски с фолклорни претекстове. Най-многобройна бе групата от село Згориград, която дойде, носейки българското знаме и водена от отец Владимир.
Победителят получи парична премия от кмета Калин Каменов, който пожела на присъстващите здраве, доста сили и триумф. Всички участници получиха извезана хавлиена забрадка, тениска с национална шевица и бутилка вино „ Врачанска теменуга “.
Хиляди поданици и посетители на града бяха част от празника. На ритуала участваха още ръководителят на Общинския съвет – Румен Антов и заместник-кметът Мария Попова. Честването на Йордановден стартира с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от Врачанския митрополит Григорий.
За положителното въодушевление на всички способстваха танцьорите от танцов състав „ Хемус “ и музикантите от духовия оркестър при читалище „ Развитие “.
Празничната стратегия приключи с български хора към огъня.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР