Впечатляващо твърд и категоричен подход показа Станимир Стоилов още в

...
Впечатляващо твърд и категоричен подход показа Станимир Стоилов още в
Коментари Харесай

Стоилов: Затварям чалготеката в "Левски"!

Впечатляващо корав и безапелационен метод сподели Станимир Стоилов още в първия си ден след завръщането като треньор на " Левски ". По негово искане от клуба ще бъдат освободени Валери Божинов, националът Симеон Славчев и бранителят Христофор Хубчев. 

Наставникът незабавно стимулира решението си: " Валери Божинов е от две години в " Левски " и през това време не можах да видя футболиста Валери Божинов. През предишния сезон той има изиграни едвам 70 минути. Оставиха го единствено да тренира и загрява. Две години го тупаха по гърба и не му използваха капацитета. Съжалявам, че аз съм индивидът, който да го освободи. Симеон Славчен също не си сподели капацитета, имаше и сериозна травма. Що се отнася до Христофор Хубчев - имам повече хора на тази позиция. А аз обичам да работя с допустимо по-малко играчи. "

Стоилов небрежно разгласи и кого счита да притегли - проектонационала Димитър Костадинов ( " Септември ", Сф), бранителят на " Етър " Хосе Кордоба и някогашния капитан на " сините " Мартин Райнов, който е свободен сътрудник, откакто разтрогна с израелския " Ашдод " и се чака отговора му дали е склонен да се върне на " Герена ". Вероятно ще има и четвърти нов състезател, само че още се договаря.

Мъри разгласи и първия от помощниците си - Цанко Цветанов, който е неизменим негов помощник в последните години. Останалият екип ще бъде доуточнен.

Но Стоилов даде да се разбере главното - вкарва строга дисциплинираност. " Затварям чалготеката в тима, а разтварям професионалния футболен клуб! Много пъти се е налагало да взимам ексцентрични решения, да бъда изострен. Когато става въпрос за " Левски " съм по-строг, само че ползите на тима са над всичко. Играчите нямат проблем с мен, само че аз имам от време на време с тях. Ще съблюдаваме дисциплината във всяко едно отношение - на тренировки, в съблекалнята, на терена, на улицата. Навсякъде левскарят би трябвало да е за образец. В последните години видях една съблекалнята, която единствено се извиняваше ", разяснява Стоилов. Той удостовери, че ще поеме цялата спортно-техническа власт и всеки трансфер ще става с негово утвърждение.

 

Състоянието на тима и целите 

" Изключително съм благополучен да се завърна в моя клуб. Очаквах при моето завръщане да има един нов " Левски " - с съвременен стадион, построен тим. За страдание тези 13 години съм отсъствал от клуба единствено се е рушило, вместо да се гради. Не чакам на следващия ден да литнем и да създадем чудеса. Очаквам поддръжка. Очаквам да има повече доверие в нашата работа. Ще бъде сложен интервал. Мога да обещая работа, доста работа. Аз доста имам вяра в силата на треньорската работа и по какъв начин тя може да преобрази един тим. Футболистите би трябвало да се трансформират, в случай че желаят да обикаляме трибуните в положително въодушевление. Би ме разочаровало, в случай че футболистите не желаят да се трансформират. Тогава би трябвало да търсим други на местата им. Пред " Левски " е извънредно тежък път. Футболните ни съперници " Лудогорец " и ЦСКА избягаха прекомерно доста напред във всяко едно отношение. " Лудогорец " избяга особено много напред, тъй като към този момент има изцяло приключена база. Изоставаме към този момент от битката за купата, само че би трябвало да мислим извънредно положително, да мислим за класиране в евротурнирите и за спечелването на купата. Надявам се през 2023/24 да влезем в някоя от групите на евротурнирите. " Левски " има потребност от Европа, с цел да се промени самочувствието на футболистите. Нямам сантименти към никого в тима, само че при мен младите футболисти ще бъдат с приоритет. Ще диря да привличаме играчи най-много до 20-годишна възраст ", разяснява Стоилов.

Че упоритостта в " Левски " е до 3 година тимът да се бори за титли сподели и притежателят Наско Сираков. Той разгласи, че клубът започва " План 2024 ", добави и, че договорът на Стоилов (б.ред. - който още не е подписан) ще е за най-малко 3 години, т.е. отново до 2024 година, въпреки заемът на доверие към него да е бил неограничен. " Най-успешният треньор в историята на " Левски " се завръща в клуба в най-трудния миг. Вярвам, че това ще е преломен миг за клуба ", коментира Сираков.

Изпълнителният шеф на спонсора " Палмс Бет " Лъчезар Петров, който също взе участие в договарянията с треньора, добави: " Благодаря на Стоилов, че извънредно бързо стигнахме до съгласие. Имахме единодушие по съвсем всички точки ".

 

Вината на Батков

Стоилов не спести остри думи към някогашния притежател на клуба Тодор Батков. " През годините слушах доста мощни обещания от хората, които управляваха " Левски ". Но всеки тръгваше да работи от главата надолу и нищо не се получаваше. Моето мнение за него съм го споделил преди 13 години и не съм го трансформирал. Той тогава ни излъга нас. Той е най-големият провинен " Левски " да стигне до тук. Аз не съм не запомнил какво той аргументи на " Левски " като началник. На мен може би персонално ми направи хубаво. Тодор Батков е главният провинен " Левски " да стигне до банкрут. От сълзливи изявленията нямам потребност. По-добре да оказва помощ, в случай че може финансово. В момента нямам потребност от друго от него, камо ли от неговите препоръки ", отсече треньорът.

 

Обединението на почитателите

Станимир Стоилов подчертава особено върху казуса с различията измежду последователите. " Левски " би трябвало да е обединен. Всички да седнат в Сектор Б и да намерят решение. Аз страна не мога да взема. Не може да има непоправими проблеми сред левскари ", разяснява той.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР