Впечатлен от днешното интервю на кандидата за вътрешен министър Петър

...
Впечатлен от днешното интервю на кандидата за вътрешен министър Петър
Коментари Харесай

Изтеклото време по никакъв начин не заличава самото плагиатство. То е вечно

Впечатлен от днешното изявление на претендента за вътрешен министър Петър Илиев и по негова рекомендация прочетох § 1 т. 7 от Закона за Развитие на университетския състав на Република България. това написа във фейсбук Калин Ангелов, юрист.

" плагиатство " - споделя се там - е показване за лични на писания, които напълно или отчасти са написани или основани от другиго, или потреблението на оповестени от другиго научни резултати, без позоваване или цитиране в процедурите за придобиване на научни степени или за заемане на университетски длъжности;

Това, което видяхме от следствието на Правна полуда и Дневник демонстрира осъществяване от първата от двете хипотези - " показване за личен на труд отчасти написан от различен ".

И след това се обърнах към Закона за висшето обучение, който също беше представен от сътрудника Илиев и в член 58 алинея 1 т. 4 пишеше следното:

Членовете на университетския състав се освобождават от служба със заповед на ректора:
4. при потвърдено по открития ред плагиатство в научните трудове;

Никъде в двата закона не се предвиждаше отминалост. Изтеклият период от време може да отстранява опцията да се търси наказателна и/или гражданска отговорност от направилия плагиатство.

Изтеклото време по никакъв метод не заличава самото плагиатство.

То е постоянно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР