Войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за

...
Войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за
Коментари Харесай

Радев за военната помощ: Докато Нинова умува, МО свърши нейната работа

Войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за Украйна с голямо болшинство и задължиха служебното държавно управление да подписа контракт със страната за такава помощ.

Това разяснява президентът Румен Радев, откакто получи рецензии от Българска социалистическа партия, че не е наложил несъгласие върху контракта с Украйна.

„ Ветото е безусловно безпредметно. Сезирането на Конституционния съд след ратификация на интернационален контракт е невероятно.

Докато Нинова умува дали да сезира Конституционен съд, което е безнадеждна идея, Министерството на защитата свърши нейната работа.

То ревизира наложения му от Народното събрание контракт с Украйна ”, разясни той.

Радев беше безапелационен, че алинеята, против която Нинова стачкува, е отпаднала от контракта. „ Това е в съгласие с Украйна.

Това ще бъде импортирано като вид в Народното събрание след Нова година.

Надявам се Нинова да не предава социалистите и да гласоподава смяната в контракта, съгласно която никое държавно управление няма да може единствено да взима решение за военна помощ за Украйна ”, обясни президентът.

Президентът беше безапелационен, че това Министерство на защитата няма да дава самолети, зенитно-ракетни комплекси и танкове, които могат да обиден бойните качества на България.

„ Много деликатно е преценено какво може да се даде, тъй че да избегнем накърняване на Българската войска ”, изясни той.

Във връзка с рецензии от Корнелия Нинова и Костадин Костадинов, че бави втория мандат, на въпрос на NOVA, Радев отговори:

„ Най-важната цел е да имаме най-накрая постоянно държавно управление. Няма никакъв проблем доста бързо да завъртим рулетката.

Партиите имат време да намерят път един към различен. Вторият мандат ще връча незабавно след Нова година ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР