Войниците на южнокорейската армия са придвижили самоходни гаубици К-9 в

...
Войниците на южнокорейската армия са придвижили самоходни гаубици К-9 в
Коментари Харесай

Южна Корея разположи гаубици на границата със Северна Корея

Войниците на южнокорейската войска са придвижили самоходни гаубици К-9 в град Паджу, покрай границата със Северна Корея, оповестява АП. Реакцията на Сеул идва, откакто Северна Корея изстреля нещо, което наподобява като балистична ракета в източното си море. Това е второто изстрелване на ракета в границите на една седмица.

Припомняме, че водача на Северна Корея Ким Чен Ун разгласи предходната седмица, че ще разшири своята стратегия за нуклеарни оръжия на инат на интернационалната съпротива.

Още фотоси

Предполагаемата ракета е паднала отвън изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Япония в Японско море, отбелязва Ройтерс. Засега няма информация за нанесени вреди. Типът на ракетата, която може да е балистична, към момента е в развой на определяне.

Според организация Йонхап южнокорейската войска сега проучва далечината и височината на полета на изстреляния реактивен снаряд, който хипотетично е балистична ракета.

Миналата седмица Корейската централна телеграфна организация заяви, че на 5 януари Пхенян е провел тествания на нова хиперзвукова ракета, напомня ТАСС.

Припомняме, че след Нова година южнокореец пресече строго охраняваната границата със Северна Корея, а граничарите не са съумели да заловен дезертьора.

Бягството е извънредно като се има поради, че то е по посока на една от най-бедните и властнически страни в Азия.

След като е подаден сигнал за нарушаване в граничната вадичка, южнокорейските военни са изпратили бойци да прихванат беглеца, само че те не са съумели да го заловят.

 Реакцията на Сеул идва, откакто Северна Корея изстреля нещо, което наподобява като балистична ракета в източното си море
Реакцията на Сеул идва, откакто Северна Корея изстреля нещо, което наподобява като балистична ракета в източното си море
Снимка: БТА/AP

От средата на 2021 година Северна и Южна Корея още веднъж споделят по публични канали след близо година спиране.

Контактите сред двете страни бяха прекъснати през юни 2020 година от КНДР. Това пристигна в отговор на акция по изпращането на листовки от Южна Корея до деятели и бежанци оттатък границата.

Тогава Пхенян упрекна Сеул в безучастие към предотвратяването на самодейността, която беше дело на правозащитни организации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР