Войници от Русия, Таджикистан и Узбекистан използваха нови руски огнестрелни

...
Войници от Русия, Таджикистан и Узбекистан използваха нови руски огнестрелни
Коментари Харесай

Русия демонстрира нови оръжия на учения до границата с Афганистан

Войници от Русия, Таджикистан и Узбекистан използваха нови съветски огнестрелни оръжия, огнехвъргачки и ракети земя-въздух във военни учения , които завършиха във вторник единствено на 20 км от границата сред Таджикистан и Афганистан , оповестява " Ройтерс ".

Москва и нейните някогашни руски съдружници от Централна Азия организираха покрай Афганистан, до момента в който талибаните превземат огромна част от северните провинции на страната .

Министърът на защитата на Таджикистан Шерали Мирзо разяснява, че ученията се организират предвид на Афганистан. " Ситуацията в Афганистан е непредсказуема ", сподели той.
 Талибаните превзеха провинция до границата с Таджикистан
Талибаните превзеха провинция до границата с Таджикистан

Настъплението продължава

Шухрат Халмухамедов, шеф на генералния щаб на въоръжените сили на Узбекистан , съобщи, че " тази обстановка изисква от нас да бъдем бдителни и да поддържаме бойна подготвеност ".

В ученията вземат участие 2500 военнослужещи, стотици бронирани транспортни средства и 25 самолета . Участващите съветски сили са от военната база, ситуирана в Таджикистан, най-голямото оборудване на Москва зад граница.

Командирът на Централния боен окръг на Русия Александър Лапин съобщи, че демонстрираното оръжие ще остане в базата в Таджикистан .

Талибаните стегнаха контрола си над превзетата територия в Северен Афганистан във вторник, жителите се крият в домовете си, а проправителствен пълководец се зарече да се бори до гибел, с цел да отбрани Мазари-и-Шариф, най-големия град на север.
 Топ английски боен: Продадохме бъдещето на Афганистан
Топ английски боен: Продадохме бъдещето на Афганистан

Решението на Съединени американски щати и НАТО е неточност и води до нова гражданска война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР