Войната винаги показва цялата истина, тогава виждате истинския живот и

...
Войната винаги показва цялата истина, тогава виждате истинския живот и
Коментари Харесай

Кулеба към българите: Не може да сте все по средата, време е да вземете решение

Войната постоянно демонстрира цялата истина , тогава виждате същинския живот и какъв брой коства. Тези фотоси са единствено една капка от всичките премеждия, болката, само че и куража и смелостта на нашия народ. Това е една капка в един голям океан, само че постоянно би трябвало да оставаме правилни на себе си. Това сподели външният министър на Украйна Дмитро Кулеба при откриването на фотоизложба, отдадена на Украйна в Народното събрание, предава Дарик.

Няма да повярвате какъв брой пъти от началото на войната съм чувал рационални пояснения и причини за какво някой не може да помогне на Украйна . Тези хора са доста прочувствени, само че казусът е, че те не са откровени и си играят с нас. Тези които желаят да оказват помощ, постоянно намират метод да го създадат. Тези които афишират, че стоят зад избрани правила, би трябвало да оказват помощ в този момент на Украйна.

Всеки, който намира аргументи да не помогне, да не изрази своята позиция, той в действителност поддържа агресора. Тези причини могат да наподобяват извънредно рационални, само че по време на война всеки човек би трябвало да бъде на страната на жертвите, а не на агресора, уточни Кулеба.

Надявам се, че тези фотоси, ще оказват помощ на някои политици в българското държавно управление да вземат верните решения.

Най-добрият метод да спрем войната в този момент е да подкрепим Украйна, а не да останем неутрални , заключи Кулеба.

След откриването на изложбата, Кулеба отговори и на въпроси.

Попитан дали е получил отговор каква помощ ще окаже България на Украйна, той отговори: “Разбирам, че българското държавно управление има усложнения да ни даде явен отговор на този въпрос”. Той сподели още, че за всеки ден, в който не се оказва помощ на Украйна, повече бойци биват убивани, повече мирни жители ще бъдат убити, повече домове ще бъдат разрушени.

Кулеба прикани политиците, които разсъждават над този въпрос от своите комфортни офиси, да помислят за това какво става сега в Украйна, по какъв начин хората умират и да вземат вярното решение.

“За двата дни, в който съм в България, чух два аргумента за какво не би трябвало да се оказва военна помощ на Украйна. Първият, е че би трябвало да оказваме помощ на мира, а не на войната и втория е, че руснаците, украинците и българите са братя и не би трябвало да се взима страна по този въпрос. Отговорът на първата теза е, че с цел да помогнем на мира, ние би трябвало да помогнем на Украйна, тъй като, в случай че я няма тази помощ, Русия ще извърши повече убииства и ще унищожи повече домове”, сподели още Кулеба.

По отношение на тезата за братските нации, Кулеба сподели: “Как може да се считаме за братя, когато стават такива убийства. Как може да считаме за брат този, който даже в навечерието на Великден продължава да убива и разрушава”.

Скъпи българи, не може от самото начало да сме по средата, идва време, когато би трябвало да вземем страна – страната на истината, уточни още външният министър на Украйна.

Нямаме явен отговор по отношение на военната помощ , съобщи Кулеба и сподели, че ще чака колкото е нужно, до момента в който получи подобен. Попитан какво мисли за каските и бронежилетки, които президентът Радев загатна, че България би трябвало да даде на Украйна, Кулеба сподели, че те несъмнено, са нужни по време на война, само че страната им се нуждае от оръжия и добави, че по този метод схваща, че “вие желаете да умрем защитени”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР