Войната в Украйна усложни ситуацията. Отчитаме недостиг на ресурси, хора

...
Войната в Украйна усложни ситуацията. Отчитаме недостиг на ресурси, хора
Коментари Харесай

Радев: Партиите да не гледат на армията ни като донор за Украйна

" Войната в Украйна усложни обстановката. Отчитаме дефицит на запаси, хора и рационализация ". Това съобщи президентът Румен Радев във връзка със положението на въоръжените ни сили през 2022 година

Той поздрави Министерството на защитата за организацията, която е направило, по сформирането на интернационална бойна група, като съобщи, че страната ни е била първа по източния фланг. Поздрави ги още и за създаването и актуализацията " на редица значими планове за модернизацията на въоръжените сили ".

" Дори в тази напрегната конюнктура Народно събрание не счете за належащо да прегледа импортираната от Министерството на защитата стратегия за приоритет на капиталови разноски. Това е едно от огромните ни провокации пред въоръжените сили. Недопустимо е в тази извънредно комплицирана среда за сигурност немалка част от политическите партии да гледат на въоръжените ни сили не като поръчител за териториалната целокупност и сигурността на страната, а като донор за въоръжените сили на Украйна ", безапелационен бе Радев.

Той сподели още, че замяната на въоръжението ни с ново повдига редица въпроси.

" Прозорецът за приемане на нещо като подмяна е затворен. Дори и да е било допустимо - това количество е незначително на фона на цялостната нужда на превъоръжаване на българската войска ", безапелационен бе президентът.

Той посочи, че в случай че няма опция за подмяна на въоръжение, страната ни ще би трябвало да закупи нужните платформи. " Всички, които упорстват, че с концепцията " сливи за боклук " ще се решат проблемите, би трябвало да могат да се изправят пред обществото и да отговорят по кое време и какви платформи бяхме получили в подмяна, по кое време ще обучим персонални сформира и по какъв начин можем да ги поддържаме. Ако не можем да получим - ние би трябвало да закупим. Кога ще могат да бъдат предоставени нови такива платформи? Колко ще ни коства и имаме ли пари да го създадем в този момент? ", попита Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР