Войната в Украйна продължава да се развива с интересни темпове

...
Войната в Украйна продължава да се развива с интересни темпове
Коментари Харесай

Съветския М-55 влиза обратно в употреба – завръщането на една легенда

Войната в Украйна продължава да се развива с забавни темпове и да демонстрира най-различни технологии. Оказа се, че когато е пристигнало военното ревю на Русия в Дубай, малко на брой даже са обърнали внимание на техниката, която се предлага от страна на Руската федерация.

Това не може да изненада никого, само че пък ще видим, че в последните месеци, някои същински фенове на съветска военна техника, виждат интензивност на един от най-старите руски разследващи самолети, употребен по време на Студената война. Става въпрос за М-55, който все по-често се вижда в интензивност и разполага със специфични разследващи силози. Следвайки образеца на някои други американски разследващи самолети, М-55 е направен с концепцията, че разполага с по-сериозен таван на полета и ще бъде доста по-далече от противников огън.

Проблемът е, че спецификациите на въпросната машина са били настоящи и задоволително добре настоящи в миг, когато технологията не е имала друго решение. Проблемът се крие в това, че технологията не просто се промени, само че и от дълго време е надраснала опциите на толкоз остарели самлети. Според английското разузнаване, М-55 може да получи някакви усъвършенствания, само че мъчно би съумял да се извиси над съответното софтуерно развиване.

По думите на разузнаването, самолетът ще бъде употребен за разследващи цели, наблюдаване на военни обекти, както и определяне на цели. Това най-малко показва съветската „ Правда “, която показва също сходни проекти. Ако това е правилно, то самолетът, който има сериозен таван на полета, може да се употребява за посочените цели, само че не е несъмнено какъв брой тъкмо ефикасен може да бъде, защото снимков материал показва, че машината употребява разследващата техника на съветските изтребители.

Има изказвания, че машината ще бъде употребена единствено в съветско въздушно пространство, защото ще пази своя фронт и ще показва надалеч по-добри качества. Машината е била създадена през 80-те години на предишния век и е имала единствено една задача, да бъде рискова за американските разследващи балони, които са били употребявани за правене на снимки на разнообразни военни цели. Изненадата се крие и в друго, от този модел са създадени едвам 5 екземпляра, ваденето единствено на един може да подскаже и какъв брой тъкмо са в бойна подготвеност, с цел да правят нужните интервенции.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР