Войната в Украйна остави следа върху целия свят. Десетки градове

...
Войната в Украйна остави следа върху целия свят. Десетки градове
Коментари Харесай

Стотици деца в Украйна изпитват говорни дефекти, заради страха от руските бомбардировки

Войната в Украйна остави диря върху целия свят. Десетки градове бяха опустошени, а хиляди изгубиха фамилиите си. Конфликтът обаче оказва най-голямо въздействие върху най-малките. Стотици деца са получили говорни недостатъци, поради страха, получен от съветските бомбардировки. Такъв е и казусът на доста деца от Херсон. По време на този спор града е атакуван - окупиран - и по-късно освободен. Децата, живеещи там, описват по какъв начин са се опитвали да се скрият под играчките си по време на ракетните офанзиви. Иван Розоха е едно от повече от дузина други деца, които посещават уроци по логопедична терапия.
Искам да ги помоля да спрат да унищожават Украйна.
Иван Розоха, гражданин на Херсон

Терапевти и психолози пък споделят, че все по-голям брой деца в региона се борят с този вид контузии. Те допълват, че ги предизвиква да показват себе си посредством изкуство. Войната стартира на 24 февруари 2022 година От тогава насам за няколкото хиляди деца, които към момента живеят в Херсон, звуците на сирени за въздушно нахлуване и артилерия са постоянно срещани. Въпреки заплахата, някои все се придържат към това, което обичат. Пример за това е Кирило Цивилски, който споделя, че футболът е неговият живот.
Обичам да упражнявам, футболът е моят живот. Мечтата ми е приятелите ми да се върнат, войната да свърши и всички тези руснаци да си отидат у дома.
Кирило Цивилски, гражданин на Херсон

Според филантропичната работа на Организация на обединените нации доказаният брой цивилни е повече от 10 200, а броят на ранените е над 19 300. Краят на войната обаче, е към момента надалеч напред във времето.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР