Войната в Украйна може да приключи с най-различни сценарий, но

...
Войната в Украйна може да приключи с най-различни сценарий, но
Коментари Харесай

Китайската роля в Украйна – страната, която може да промени развоя на събитията

Войната в Украйна може да завърши с най-различни сюжет, само че несъмнено ще има една страна, която към този момент е изгубила доста повече, в сравнение с се подозира. Русия, прословутата втора войска в света, несъмнено ще отпадне в класацията. Ядреното оръжие, с което толкоз доста се парадира, най-вероятно ще продължи да изостава и да губи своите качества.

Не знаем по какъв начин ще свърши войната или най-малко не желаеме да сме толкоз съществени пророци, само че пък знаем, че идната Студена война, която продължава да се движи в тази посока, може да докара до още една специфична стъпка – нуклеарно разоръжаване. Какви са главните аршин и сили, които могат да бъдат открити в този миг. Обърнете внимание, че когато троловете в обществените мрежи се засилват, то нещо несъмнено не върви в вярната посока за армията на Руската федерация. Това е един сигурен симптом, по този начин беше с мобилизацията, по този начин продължава да бъде и през днешния ден. Какви са позитивните страни за Русия?

Нека обърнем внимание на големият човешки капитал, голямата стопанска система и по-силната войска, от тази в Украйна. Това беше главното очакване, само че в следствие стана ясно, че обстановката се е трансформирала доста. 3-дневната интервенция се трансформира в годишно кръвопролитие, което най-вероятно ще продължи да се разраства и тази година – фактор, за който се надяваме да бъркаме.

Киев е на път да върне и други територии, въпреки и критиците да чакат, че идната вълна и голямото числено предимство на Русия да даде превес, за жалост в ерата на модерната технология, каквато липсва в Русия, възможностите не са на страната на старите безчовечен офанзиви. На пролет ще се чакат още вести и изненади. Какви са главните разлики сред едната и другата страна.

Украйна разполага с задоволително съдружници, Русия не може да се похвали със същото.

Според института по Световна Икономика, Съединени американски щати и Европа са дарили повече от 100 милиарда $ във военна и икономическа помощ на Украйна, освен това още от началото на съветската инвазия. Сред тези помощи участват съвременни бойни системи Patriot, HiMars, Leopard 2 и M1A2 Abrams. Все още няма информация за даването на съвременни самолети, въпреки и към този момент да беше ясно, че украински водачи са обучавани много дълго време. Отказът на Съединени американски щати да отхвърля да даде F-16 не значи, че останалите страни от блока на НАТО няма да се възползват от концепцията да ги дават. Помощите са витално значими и обратно на някои политически упования, те не удължават спора, а просто изравняват силите, с цел да може нападнатия да се пази.

 File:ThreeGorgesDam-China2009.jpg

Русия също се нуждае от помощ, която обаче като че ли не идва от на никое място. Артилерийските снаряди започнаха да привършват, дроновете и ракетите ще се редуцират доста. Интересен детайл е, че през последните седмици стана ясно, че фантомни ескадрили са съумели да ударят заводите за дронове в Иран, което ще спре за известно време и опитите на Русия да продължава да прави масирани офанзиви. Северна Корея също се оказа единственият избавител на Кремъл. Те дават своето оръжие, само че интернет не стопира да споделя и някои любопитни обстоятелства – съветските бойци, в това число и наемниците от Вагнер, отхвърлят да го употребяват. Причината е, че то постоянно дефектира, освен това в най-лошия миг.

Един от последните и доста значими снабдители на Русия ще бъде точно Китай. Това е експортьорът на безусловно всякаква технология в света и 4-я максимален експортьор на оръжие. Пекин има силата освен да въоръжи Русия, само че и да наклони везните в нейна изгода, освен това за негативно време, т.е. да се трансформира в другото тежко перо в борбата, заемайки позицията на Америка за Украйна. За изненада на мнозина, това не се случва и освен, че не се случва, само че е и горчива изненада за Владимир Путин, който очакваше, че президента Си Дзин Пи ще бъде един от най-големите благодетели по време на войната в Украйна.

И до този миг ще открием, че президента на Китай намира салдото и отхвърля да се намесва директно, както и да дава оръжие на Русия, оставяйки запада да подкрепя доста.

 File:Xi Jinping 2019.jpg

Китай не спря да бъде стопански сътрудник на Русия, същото направи и Индия. Единственият проблем за Русия е, че и двете страни знаят по какъв начин да се договарят и осъзнавайки, че тоновете нефт и газ към този момент не костват нищо, стартират да ги купуват на безценица, освен това доста под цената на барел на международния пазар.

Каква е замяната на договорката? Китай изпраща полупроводници на Русия, които са витално значими за производството на най-различна техника, в това число и военна такава. Apple и Samsung стопираха да продават телефоните си в Русия, само че Китай стартира да внася своите и през днешния ден към 70% от тях са точно в Русия. Предоставянето на микрочипове разрешава по-бързото строене на оръжия, само че в случай че имаме вяра на статистиката и обстоятелството, че Китай не е толкоз напреднал, с цел да основава толкоз нужните чипове, каквито да вземем за пример биха били тези от Texas Instrumental Company, то това не би бил необикновен плюс. Нещо повече, през последните месеци забелязахме, че могъщото съветско оръжие не е това, което беше показано на рекламата. Добрият маркетинг се оказа цялостна неточност, а съдейки по броя шефове, паднали през прозореца, явно някой не е удовлетворен от обстоятелствата.

В тази договорка има единствено един победител и това не е Русия. Друг забавен детайл е, че още от 2019 година Китай се счита за доста по-добрия и правилен сътрудник на Украйна, в сравнение с Русия. Китай внася желязо и други потребни изкопаеми, до момента в който в подмяна се изпраща царевица, с което Съединени американски щати е сменена като публично комерсиално лице.

Тайванският министър Джоузеф Ву счита, че това е добър ход от страна на Китай. Подобна търговия разрешава на китайците да удължават спора и да отклонят въздействието на запада, до момента в който получават и зареждат своите енергийни запаси на доста ниски цени от Русия.

Особени обстоятелства в тази история са, че явно Китай също не е подозирал тези дейности, откакто евакуирането на към 6000 китайци от Украйна е изисквало много старания. В това отношение има изпратено предизвестие към Путин да не се пробва да употребява нуклеарно оръжие – закани сред двете страни към този момент е имало, само че Русия не посмя да се изправи против Китай в нуклеарна война.

 File:18th National Congress of the Communist Party of China.jpg

Официалната версия на разнообразни китайски представители показва, че най-вероятно Русия няма да успее да се оправи в този спор, изключително откакто към този момент ще бъде доста по-слаба, макар опитите си да резервира стопанската система и дипломацията си – всички мостове са изгорени.

Още при започване на спора имаше опция на Китай да подкрепя Украйна, само че спогодбата сред Съединени американски щати и НАТО не съумява да се случи толкоз бързо. Някои разузнавачи считат, че сега Путин не е другар на никого и даже старите му сътрудници не желаят и не желаят да се асоциират с него. Азиатският колос няма да завоюва безусловно нищо, когато се асоциира с съветския агресор, затова не го прави.

Крайният резултат в това начинание е да се отреже още един от огромните сътрудници на Русия, най-малко неофициалният подобен.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР