Войната в Украйна и гарантирането на доставките на енергийните източници

...
Войната в Украйна и гарантирането на доставките на енергийните източници
Коментари Харесай

Среща на най-високо равнище в Брюксел: България се надява на нов дебат за Шенген


Войната в Украйна и гарантирането на доставките на енергийните източници в Европа. Това са двата акцента на срещата на най-високо ниво в Брюксел.
България обаче се надява и на. Страната ни е показана от президента Румен Радев.

Най-важната тематика за страната ни на днешната лидерска среща може още веднъж да е и следствията от блокирането на България и Румъния. Такава точка в дневния ред публично няма. Но България и Румъния не крият желанието си за спор. Той би могъл да бъде част от така наречен „ други “ тематики.

По време на подготовката на Съвета, в диалог с ръководителя му Шарл Мишел, българският президент Румен Радев е декларирал, че промяната на шенгенската система би трябвало да включва присъединението на страните по външната европейска граница. А тази промяна е приоритет за страни под мощен мигрантски напън, измежду които Австрия.

Точно тя беше срещу присъединението на България и Румъния при гласуването на 8 декември. По-късно ще знаем дали тематиката Шенген ще има място на масата на договаряния през днешния ден и в случай че да - до какво може да докара.

Темата за военната и финансовата поддръжка за Украйна още веднъж ще покажат устоя ли европейското единение. Другият акцент обаче - сигурността на енергийните доставки за Съюза и ограничението на цените им - съществено разединява 27 страни членки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР