Войната в Украйна е навлязла в третата си, решаваща фаза,

...
Войната в Украйна е навлязла в третата си, решаваща фаза,
Коментари Харесай

Киев не приема никаква сделка с Москва, Зеленски иска още санкции

Войната в Украйна е навлязла в третата си, решаваща фаза, обявиха от офиса на президента Володимир Зеленски. Самият той изиска още наказания против Русия, а съветникът му Михайло Подоляк заявява, че Украйна няма да одобри никаква договорка с Москва, която да включва подчинение на територии.

Ситуацията в Донбас остава тежка и съветската войска се пробва да настава към Славянск и Северодонецк, сподели украинският президент Володимир Зеленски в обичайното си късно видеообръщение:

" Украинските въоръжени сили сдържат това нахлуване. Всеки ден, в който нашите бранители отбиват настъпателните проекти на Русия, като ги срутват, се трансформира в съответен принос към приближаването на основния ден. Желаният ден, който чакаме толкоз доста и за който се сражаваме - деня на успеха ".

В диалог с италианския министър председател Марио Драги Зеленски е подчертал значимостта на налагането на още наказания на Русия и деблокирането на украински пристанища.

Володимир Зеленски съобщи също, че колосалните военните разноски на Русия няма да й оказват помощ и популацията в съветските райони счита тъй наречените специфична интервенция за причина за упадъка. 

Лидерът сепаратистите в Донецка област Денис Пушилин съобщи, че измежду предалите се в плен бойци от завода " Азовстал " в Мариупол има и задгранични жители. Шестима украинци са починали при опит да взривят склад с муниции, тъкмо преди да сложат оръжие.  Руският народен представител Леонид Слуцки, участващ в договарянията на Москва с Киев, опроверга информациите, че Русия ще обмисли опцията за замяна на бойците от националистическия батальон " Азов " против украинския политик Виктор Медведчук, непосредствен до президента Владимир Путин.

Преговарящият от другата страна Михайло Подоляк, консултант на президента Зеленски, разяснява, че отстъпки от Киев биха дали време на Москва да поправи грешките си и да стартира нова атака.

" Би било добре, в случай че европейските и американските елити разбираха, че не би трябвало да оставяме Русия по средата на пътя, тъй като по този метод ще засилим реваншистките й настроения. След две-три години те ще бъдат още по-жестоки, още повече ще ни ненавиждат и което е по-лошо, освен нас - Украйна - а и целия западен свят. Те и в този момент по този начин го ненавиждат, а след това просто ще се побъркат от злоба към нас. Искате да получите същинска нуклеарна война след някое време? Ще я получите ".

 Подоляк дефинира като странни апелите на Запада за незабавно помирение, при което съветските сили ще останат в окупираните от тях територии в южната и източната част на страната. Според него руснаците би трябвало да нaпуснат Украйна, след което ще бъде допустимо възобновяването на мирния развой.

Украинските управляващи упрекнаха съветската страна за убийството на седем цивилни в частта от Донецка област под съветски надзор, а съветската администрация в превзетата Херсонска област счита, че Украйна е виновна за гибелта на трима мирни жители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР