Войната се завръща в Европа, светът трябва да се подготви

...
Войната се завръща в Европа, светът трябва да се подготви
Коментари Харесай

Макрон: Светът да очаква дълга война между Русия и Украйна

Войната се завръща в Европа, светът би трябвало да се приготви за дълга война сред Русия и Украйна, предизвести през днешния ден френският президент Еманюел Макрон.

„ Тази заран мога да кажа, че тази рецесия ще продължи, тази война ще се проточи и всички рецесии, които тя породи, ще имат трайни последици “, сподели той.

По време на доста съкратената си аудиенция на Салона на земеделието той предизвести за тежките последствия, които се чакат за стопанската система и изключително за френския експорт.

„ Ще би трябвало да се подготвим с доста увереност и доста взаимност “, сподели той.

Следобед Макрон привиква още веднъж Съвета за защита на фона на продължаващата съветска атака в столицата на Украйна.

Според известието в Туитър на украинския президент Зеленски, който е разговарял по телефона с Макрон, Украйна ще получи оръжие и съоръжение.

„ Антивоенната коалиция е в деяние “, гласи известието. Настъпи „ сериозен миг “ за решение за участието на Украйна в Европейския съюз, уточни още украинският водач, който е разискал с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел „ по-нататъшното дейно подпомагане и героичната битка на украинците за тяхното свободно бъдеще “.

Вчера в изявление за Радио Франс Интер френският външен министър Жан-Ив льо Дриан увери, че цялата нужна помощ ще бъде оказана на Украйна, без да дава обществено детайлности от основание за дискретност.

Вчера Франция разгласи изпращането на военни в Румъния като част от силите на НАТО и блиндирана военна техника.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР