Войната продължава да показва най-жестокото си лице в трагичния Мариупол.

...
Войната продължава да показва най-жестокото си лице в трагичния Мариупол.
Коментари Харесай

Театър, пълен с цивилни, бе сравнен със земята в Мариупол

Войната продължава да демонстрира най-жестокото си лице в трагичния Мариупол. Украинските управляващи упрекнаха съветските военни сили, че са атакували по въздух спектакъл, цялостен с хора, останали без дом. Друга офанзива е имало над плувен басейн, където се били събрали бременни дами и дребни деца. За следващ ден няма мир и за филантропичните конвои, които изтеглят цивилни жители от града. Москва отхвърля да е удряла цивилен обекти и съобщи, че силите й не са атакували театъра, предава РИА новости.

Данни за жертвите при двете набези към момента няма, само че не се знае и има ли оживели в театъра. " Атаката против театъра е умишлена. Сърцата ни са разрушени от това, което Русия предизвиква на нашия народ ", сподели президентът Володимир Зеленски в послание в сряда вечерта. В него той се обърна на съветски към жителите на Русия с думите: " Как вашата обсада на Мариупол се разграничава от блокадата на Ленинград през Втората международна война ".

Театърът е бил трансфорат в център за настаняване на хора, останали без дом. Смята се, че в него е имало 1000 души, измежду тях доста възрастни хора и деца. " В руините на басейна лежат телата на бременни дами и дребни деца, невероятно ни е да установим броя на жертвите ", написа в " Телеграм " Павло Кириленко от районната администрация в Донецк.

От видеозаписи от мястото на опустошения басейн се вижда по какъв начин спасители се пробват да измъкнат бременна жена от руините. Сателитни фотоси демонстрират по какъв начин на площада пред и зад театъра с големи бели букви е изписано на съветски " деца ", с цел да се вижда от аероплан.

Според украинското военно министерство Мариупол е най-кошмарният фронт на войната. В покрайнините на града се копаят всеобщи гробове, а по улиците са изоставени телата на мъже, дами и деца. Над 400 000 от жителите на града са изправени пред липса на вода, храна и медикаменти. 13 дни те нямат ток и газ, а температурите нощем са негативни. Според локалните управляващи са убити над 2500 души. Истината е обаче, че обстановката е такава, че жертвите не могат да бъдат открити.

Продължават и обстрелите над филантропичните конвои, като по последни данни на украинците в един от тях са били ранени минимум петима души, измежду които и дете.

 

Външният министър Дмитро Кулеба популяризира тези фотоси на театъра преди и след офанзивата:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР