Войната на Русия срещу Украйна има много фронтове, като един

...
Войната на Русия срещу Украйна има много фронтове, като един
Коментари Харесай

Ограбва ли Америка Европа?

Войната на Русия против Украйна има доста фронтове, като един от тях е енергетиката. Газовата война в действителност коства на Европа стотици милиарди евро поради увеличените сметки за газ, написа Darik Business Review. Примката може да се затегне още, в случай че рестрикциите против Русия се усилят, медиаторите бъдат сложени в описи със наказания, а танкерите на така наречен " сив флот " бъдат иззети. Според анализаторите това е нов спор с невъобразим мащаб, който не е воден до момента и може да значи началото на нова епоха. Предполага се, че поради инфлацията, доста страни продават съществени количества от златните си запаси. В същото време, през последните 12 месеца, Турция усили златните си запаси с над 160 тона.

В студиото на Дарик продължаваме да търсим информация от първо лице, за това по какъв начин всички тези разтърсвания в световен мащаб се отразяват на живота на хората в Европа в този момент.

" Балонът " на икономическата рецесия ще издиша още няколко години, само че хората би трябвало да знаят, че ние сме в екзистенциална рецесия.
Налице е изцяло преструктуриране на света и наподобява, че в този развой Европа умира. Това съобщи пред Дарик Борислав Враджалиев - пловдивчанин, който над 30 години живее и работи в Париж.

Много компании от Европа към този момент изнасят производствата си в Съединени американски щати, поради евтиния газ. Междувременно акциите на високотехнологичните компании в Съединени американски щати падат, не престават и съкращенията в IT бранша. Външният дълг на Франция се усилва, общественият дълг на Италия е най-голям в историята, в Испания безработицата пораства, а автомобилната промишленост на Германия, която пускаше на пазара продукция за 2 000 милиарда евро, в този момент няма от кое място да се достави с на ниска цена газ, нито може да пренастрои за малко време производството си на електрически автомобили.

В тази обстановка, развиването на българската промишленост, която се счита за най-енергоемката в Европейския съюз, не е мъчно прогнозируема.

Българинът би трябвало да направи всичко допустимо да резервира парите, които e икономисал, счита Борислав Враджалиев.

Според него българите " би трябвало да се държат за земята " и да създават. Инвестициите в недвижими парцели, облигации и акции са рискови в този момент. Тегленето на заеми - също, тъй като ще ги изплащаме на ниски лихви не повече от 2 години още.

Влиянието на Америка върху политиките на Стария континент, печатането на пари, срутва в стопанската система на Европа, животът на хората и бъдещето на младите са част от тематиките във втората част на изявлението с Борислав Враджалиев.

Целият диалог на Лалка Златанова с Борислав Враджалиев може да чуете в аудиото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР