Войната на нерви за доставките на газ от Русия към

...
Войната на нерви за доставките на газ от Русия към
Коментари Харесай

Газпром: Не знаем дали ще пуснем пак Северен поток 1

Войната на нерви за доставките на газ от Русия към Европа доближи своята кулминационна точка през днешния ден, откакто „ Газпром “ съобщи, че няма гаранция, че ще пусне още веднъж газ по „ Северен поток “ 1. Подаването на газ бе спряно за постоянна техническа профилактика, която лишава единствено 10 дни. Германия обаче изрази терзания, че не е несъмнено дали Русия ще възобнови доставките. Тези подозрения бяха доказани от „ Газпром “ през днешния ден.

Според съветския тръст без турбината, която е пратена за корекция в Канада, газът нe може да тръгне още веднъж. Канада в това време изпрати назад поправената турбина, а фирмата-производител „ Сименс “ отхвърли изказванията, че без нея не може да се подава газ.

Въпреки това към момента не е ясно дали след профилактиката доставките ще бъдат обновени. Германия се готви и за сюжет с напълно спиран е на доставките.

Унгария, която не е в листата с вражески страни на Москва, също разгласи от през днешния ден енергийно изключително състояние. Правителството съобщи, че слагането на горна граница за сметките на семействата може да се ползва единствено при приблизително високо ползване. Над избрана граница цените ще се заплащат без субсидиране.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР