Войната на Израел с палестинската групировка Хамас и свързаната с

...
Войната на Израел с палестинската групировка Хамас и свързаната с
Коментари Харесай

Войната на Израел в Газа удари бизнеса на McDonald`s в Близкия изток

Войната на Израел с палестинската формация Хамас и свързаната с нея вълна от дезинформация, оказаха доста въздействие върху бизнеса на McDonald`s Corporation в Близкия изток и някои страни отвън района.  Това заяви изпълнителният шеф Крис Кемпчински в LinkedIn.

„ Това е обезкуражаващо и безпричинно “, сподели той, отбелязвайки, че във всяка страна заведенията за хранене на McDonald`s се ръководят от локални компании.

През октомври McDonald`s в Израел разгласи в обществените медии, че раздава десетки хиляди безвъзмездни ястия на боен личен състав, лечебни заведения, израелска полиция и поданици на линията Газа, както и, че прави 50% отстъпка за израелски боен личен състав, навестяващ заведенията на веригата. Тогава франчайз фирмите на корпорацията в Саудитска Арабия, Оман, Кувейт, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Йордания и Турция разкритикуваха израелското поделение и най-много дадоха обещание да оказват помощ на жителите в линията Газа. Източник на Reuters от структурата „ майка “ на корпорацията не вижда нищо изненадващо в самостоятелното взаимоотношение на израелския франчайз компания с представители на локалните общности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР