Войната между премиера Кирил Петков и ДПС, която се води

...
Войната между премиера Кирил Петков и ДПС, която се води
Коментари Харесай

ДПС се оплака от получени заплахи от Кирил Петков

Войната сред премиера Кирил Петков и Движение за права и свободи, която се води с възходяща активност от края на предходната година до момента, навлиза в нов, по-сериозен стадий. От придвижването свикаха медиите на брифинг в парламентарните коридори тази заран, с цел да се оплачат, че са получили закани от Петков. Заканите са били свързани с нови наказания против Движение за права и свободи от страна на Съединени американски щати, твърдята хората на Ахмед Доган.

Първи приказва лидерът на придвижването Мустафа Карадайъ. Той подсети, че с неговите депутати са оповестили, че ще внесат искане за нова анкетна комисия в Народното събрание, която да изследва изказванията на премира, че Движение за права и свободи е забъркано в съветските енергийни планове у нас. " Явно не му устояха нервите (на премиера - бел.а.) и той насочи закани пред зам.-председателя на партията Станислав Анастасов, замесвайки името на Джеймс О`Брайън, началник на службата за ткооридна;ия на наказания къв Държавния департамент на Съединени американски щати ", изясни Карадайъ.

След това пристигна редът на самия Анастасов. По думите му, случката е станала по време на парламентарния надзор по-миналия петък, на който е взел участие Кирил Петков. Зам.-шефът на Движение за права и свободи я описа по този начин: " Минавайки около така наречен кошара, където седят представителите на Министерския съвет, Кирил Петков се опита да ме привика с подобен знак (подканване с пръст - бел.а.). Аз застанах на отдалеченост от метър и половина, въпреки всичко с цел да се чуваме, не държа някой да ми отговори на ушенце. След което той ми сподели: “Аз ще ви оправя. “ В първия миг не повярвах на ушите си и споделих „ Моля? “. Той повтори: „ Аз вас ще ви оправя. “ Каза: „ Джеймс О`Брайън е индивидът, до три седмици очаквайте вести. “ Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, той се облегна обратно и сподели: „ До три седмици очаквайте вести. “ Имаше сътрудници зад мен от групата, тъй че има задоволително очевидци. "

Карадайъ добави, че придвижването е изпратило писмо до забъркания американски държавен чиновник, с цел да получи отговори кои и защо употребява неговото име. С депутатите му внесоха и настояването за основаване на упоменатата анкетна комисия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР