Войната между правителството и прокуратурата се пренесе в Брюксел.Това стана

...
Войната между правителството и прокуратурата се пренесе в Брюксел.Това стана
Коментари Харесай

Войната Петков-Гешев се пренесе в Брюксел

Войната сред държавното управление и прокуратурата се придвижи в Брюксел.

Това стана ясно от изказванията на премиера Кирил Петков и основния прокурор Иван Гешев пред публицисти след чуването им в Брюксел.

Двамата се явиха в Европейския парламент по покана на Мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи. Те и отговаряха на въпроси на нейните членове на закрито съвещание.

Гешев желае особено наблюдаване над България по новия механизъм, обвързващ върховенството на закона с приемане на средства от европейските фондове. Това съобщи самият той Гешев след чуването му.

Главният прокурор обаче категорично уточни, че нито желае страната ни да бъде третирана като Унгария и Полша, нито желае тя да бъде лишена от европейските пари. Той просто е обърнал вниманието върху сериозен проблем.

„ Има проблем с върховенството на закона и човешките права, изключително на малцинствените групи и хората в неравностойно състояние “, кза обвинител номер 1.

Според него проведената престъпност води война против прокуратурата. И българските жители заплащат цената за това.

„ Връщаме се при започване на 90-те години “, счита обвинител номер 1.

„ Много бих се радвал да имаме оптимално засилен мониторинг за върховенството на закона. Това е и нашият приоритет. Така че колкото повече, толкоз по-добре “, разяснява Петков.

Но незабавно добави, че това, от което няма по какъв начин да се избяга посредством общи шаблони, е липса на положително правораздаване у нас.

„ На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре “, съобщи министър-председателят.
Какво става с " Барселонагейт " и по кое време Рашков споделя истината
Сред въпросите, заложени от евродепутатите, е бил този на каква фаза е делото за „ Барселонагейт “. То още не е завършило, сподели Гешев. Причина за това въз основата на направената от наблюдаващите прокурори информация е, че са направени заповеди за европейско следствие до Испания. На тях досега няма отговор. И при такова състояние няма по какъв начин делото да е завършено. А българските съдеебни управляващи нямат пълномощия да кажат по кое време и по какъв начин да бъде прибавен испанският закон.

„ Нито аз, нито дамата до мен имаме недекларирани парцели в чужбина “, котегоричен бе основният прокурор в отговора си на журналистически въпрос.

И добави:

„ Когато господин Рашков (министърът на вътрешните работи – б.р.) каже едно нещо, което се окаже правилно, ще ви дам в детайли изявление и ще ви отговоря извънредно в детайли. “

Работата на прокурора изначално е да не го харесват, отговори Гешев на въпрос дали казусът не е неналичието на доверие в неговата фигура

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР