Войната е война, но поддръжката на техниката е още по-важна.

...
Войната е война, но поддръжката на техниката е още по-важна.
Коментари Харесай

Украинец позвъня на руските сили, за упътване за ремонт на танк Т-72В3

Войната е война, само че поддръжката на техниката е още по-важна. През последните няколко дни в интернет се появява видео на украинската медия Militaryni, в която украински офицер прави допустимо най-хубавото, с цел да се подиграва намерено на съветските сили. Въпросният мъж търси помощ от руснаците, с цел да може да ремонтира хванатия T-72B3 танк, който страда от проблеми. Прави го в действително време и е сниман пред камера, само че още по-изненадващото е, че съветските механици от другата страна на линията са подготвени да оказват помощ.

Украинският офицер не разкрива името си, само че употребява позивната „ Кочевник “ служи в 54-та механизирана бригада, която води сражения в Краматорск. До този миг украинската войска е завладяла към 200 съветски танка Т-72B3 и същият е един от най-популярните на бойното поле по време на спора. За разлика от старите руски машини, сега украинците не познават доста добре модерното оръжие и тъкмо затова не могат да ги ремонтират, когато зародят проблеми.

Офицерът звъни на поддръжката, с цел да се майтапи и подиграва с руснаците, само че също така прави и всичко допустимо, с цел да се преструва на другар. Той се оплаква, че компресорите на танка не работят и капе масло, показва и за проблеми върху въртенето на купола на танка.

Докато стои на линия, руснаците го свързват с човек на име Александър Анатолевич, който даже не подозира с кого приказва по телефона. След като слуша за въпросите, Анатолич дава обещание, че ще уточни всички зародили проблеми в конструктурното бюро в Нижни Тагил, а що се отнася до мотора, недоволство ще бъде подадено при производителя в Челябинск.

Кочевник не завършва диалога, той чака да се свърже с шефа на Уралвагонзавод – Андрей Абакумов, който желае да получи повече информация за танка по месинджъра WhatsApp. Накрая и на двата телефонни диалога се стига до там, че украинецът се показва и приключва диалога с:

„ Като вземем още такива танкове за титли, направете ги по-добри, с цел да можем да работим по-лесно с тях. Съгласни? Благодаря ви доста и се грижете за себе си. Слава на Украйна. “

T-72B3 е усъвършенствана версия на T-72B и разполага с по-сериозно въоръжение и елементи, заимствани от Т-90А, влиза в произвеждане за съветската войска през 2004 година Промяната е, че разполага с доста по-мощен мотор и по-добра система за ръководство, както и други по-сериозни благоприятни условия. Единственият проблем е, че дават недостатъци и имат потребност от ремонт.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР