Война за наследството на Мартин Божанов-Нотариуса се заформя, разкри голямата

...
Война за наследството на Мартин Божанов-Нотариуса се заформя, разкри голямата
Коментари Харесай

Близки на Нотариуса на нож след убийството. Вдовицата драпа за имоти за 700 бона, заплашва…

Война за наследството на Мартин Божанов-Нотариуса се заформя, разкри огромната щерка на убития брокер в правосъдната ни система. Шестима ще се борят за парцелите и парите му. Това са петте му деца и вдовицата му Гергана Божанова, която е майка на двете най-малки от тях.
Имотите на Нотариуса, както „ България Днес “ изследва, са на стойност към 700 бона. Поръчково убитият схемаджия, който бе премахнат на 31 януари, остави много нищожно завещание – един апартамент и два гаража в София, 91 декара обработваема земя в Болярово и 2 имота в село Карлуково, община Луковит. След гибелта му автоматизирано брачната половинка му Гергана и двете им деца, едното, от които е към момента бебе, а другото е на 4 годинки, синът му Любен, щерка му Мария и едно неизвестно пето дете ще получат по 1/6 от парцелите му. Това значи, че всеки от наследниците ще разполага с малко под 117 бона в парцели и имоти. Майката на Нотариуса Стойка, братята му Мартин и Веселин и сестра му Анна не могат да имат каквито и да е било искания, тъй като Божанов има директни наследници.
За петте деца на Нотариуса заяви щерка му Мария Божанова в изявление по Нова телевизия. Щерката сподели, че татко й има 5 деца от 4 дами. „ България Днес “ направи инспекция в Софийския областен съд (СРС), където се оказа, че няма никакви данни за каквито и да е било разводи на Мартин Божанов. Това може би се дължи на обстоятелството, че всичко преди 2010 година е заличено в системата на СРС, а несъмнено има и значение, че Божанов си е сменил ЕГН-то, което го прави непроследим за даден интервал от време.
Що се отнася до наследниците на схемаджията доста е евентуално да се появят недоволства и да се стигне до каузи за подялба. За това подсказа дъщерята на Нотариуса Мария. Тя разкри, че дамата на татко й Гергана е отправила индиректна опасност към нея поради това, че е възразила, че последната брачна половинка се пробва да стане едноличен притежател на сдружението на татко й.
„ След гибелта на татко ми отношението на брачната половинка му беше „ Разделяй и владей “. Опита се да настрои мен, братята и сестрите ми един против различен. Извърши незаконосъобразно деяние – опита се да стане едноличен притежател на сдружение на татко ми и да сложи неин човек като шеф “, описа Мария.
Вдовицата на Нотариуса обаче може да подеме дело, с цел да се опита да получи повече за себе си и за двете си деца, които останаха без татко. Дори и да има такова дело, най-вероятно Темида ще остави наследството както си е, а точно поравно за всички.
Около наследниците на Мартин Божанов обаче изплуват много неясноти. Например не е ясно двете най-големи деца на Нотариуса Мария и Любен от коя от четирите съпруги на покойника са. Не са от вдовицата му Гергана, не са и от Адриана. Това са двете известни на обществото съпруги на Божанов, другите две остават цялостна тайнственост. Мария е родена през 1999 година, а Любен през 1992 година, което значи, че някогашната жена на Нотариуса Адриана не може да е тяхна майка, тъй като е родена през 1985 година Освен двете незнайни дами на Мартин Божанов тайнственост остава и това пето негово дете, за което приказва Мария Божанова.
„ Искам да разкрия една истина за събитията, които се случват след гибелта на татко ми. Искам да покажа какви са нещата и дейностите, които се започнаха против мен, моите братя и сестри. Ние сме 5 деца от 4 разнообразни съпруги. Въпреки това поддържах непрекъснат контакт с татко си през годините. Като всяко обикновено семейство сме се карали, обичали, карали, обичали. Най-травмиращото за мен в цялата обстановка е, че месец преди убийството му се скарахме и си бяхме ядосани. През януари не се бях чувала с него. Преди Нова година се чухме за последно “, разкри дъщерята на Божанов. Щерката изясни, че татко й постоянно е въртял заведения. Това описа Мария пред Нова телевизия.
Предстои наследниците на Нотариуса да изискат и информации от разнообразни банки, с цел да видят какво е оставил Мартин в сметките си. Тези пари също ще бъдат разграничени поравно сред шестимата наследници. Относно активите му в чужбина, които се допуска, че има починалият схемаджия, не е ясно какво ще стане и кой изобщо знае за тях.
Припомняме, че Мартин Божанов беше показно премахнат на 31 януари в затворен комплекс в софийския квартал Горна баня. По информация на „ България Днес “ Нотариуса е бил грубо пребит с някакъв предмет, преди да му бъде пуснат един надзорен изстрел в главата. Съпругата му Гергана Божанова подава сигнала над 50 минути след убийството, тъй като го вижда на камерите, че лежи неподвижно до колата си. Според следствието на Антикорупционния фонд и разкази на застрашени съдии Нотариуса се е занимавал дълги години с имотни измами и схеми. Също по този начин е управлявал цяла незаконна организация, която против избрани суми е премахвала каузи, освобождавала е хора от ареста, упреквали са хора без доказателства. В момента има назначена специфична комисия, която нищи въздействието на групата на Нотариуса в правосъдната ни система.
Заплашиха ме, че аз съм идната
„ Едната опасност беше в комплекса на татко ми – от човек, който работи в комплекса. Той се показа за някогашен чиновник на реда и ме заплаши, че аз съм идната. Подала съм тъжба – съобщи дъщерята на Божанов.
Другата опасност е индиректна – от трети лица, които ми споделиха, че съм застрашена от юристите на брачната половинка на татко ми Гергана, че откакто аз съм пуснала възражения против нейния опит да стане едноличен притежател на сдружение, ще видя какво ще се случи с мен в този момент. Не настоявам, че тези закани в действителност са пристигнали от юристите “, сподели Мария пред Нова тв.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР