Володимир Зеленски направи традиционното си вечерно видеообръщение от замъка в

...
Володимир Зеленски направи традиционното си вечерно видеообръщение от замъка в
Коментари Харесай

Зеленски призова за укрепване на защитата на границата с Беларус

Володимир Зеленски направи обичайното си вечерно видеообръщение от замъка в остарелия град на Луцк, който се намира на малко повече от 150 км от границата. Той прикани за усилване на отбранителните качества на украинската граница с Беларус:

 

" Тук в Луцк, в замъка Любарт, организирах дълга среща за обстановката в района - сигурността, обстановката на границата, обстановката в граничните региони на прилежаща Беларус... Приоритетът е да укрепим всеки район, цялата северна граница ".

 

Все повече съдружници на Украйна се афишират срещу потреблението на касетъчни муниции, доставени от Съединени американски щати, в спора с Русия. Над 100 страни са страни по конвенцията от Осло, която не разрешава тези противоречиви оръжия.

 

Вашингтон разгласи в петък, че ще достави на Украйна неразрешените в доста страни муниции за нейното контранастъпление против окупационните съветски сили, а Киев даде обещание, че те няма да бъдат употребявани в Русия, а единствено за да си върне свои територии. 

 

Междувременно вицепремиерът по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина съобщи, че Украйна ще бъде принудена да " преразгледа тактиката си ", в случай че не бъде поканена да се причисли към НАТО на срещата на върха във Вилнюс на 11-12 юли.

 

В изявление за вестник " Европейска истина " тя изясни, че в случай че Украйна не получи покана, ще измести фокуса от участието в НАТО към гаранциите за сигурност за Киев от западните страни.

 

Киев се надява на явен сигнал от НАТО, че Украйна ще бъде част от Алианса - такива са упованията от срещата във Вилнюс на Володимир Зеленски, който също се чака да бъде в литовската столица.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и външният министър на Украйна Дмитро Кулеба обявиха, че са провели телефонен диалог, с цел да обсъдят срещата на върха на НАТО и контранастъпателната акция на Киев за възобновяване на територии, отнети от Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР