Volkswagen разработва собствен софтуер, с който да доразвие мултимедийните, инфотейнмънт

...
Volkswagen разработва собствен софтуер, с който да доразвие мултимедийните, инфотейнмънт
Коментари Харесай

VW иска да премахне Google и Apple от колите си

Volkswagen създава личен програмен продукт, с който да доразвие мултимедийните, инфотейнмънт и навигационните системите в колите си, оповестява Ханделсблат. По този метод автоконцерна се стреми постепенно, само че несъмнено да отстрани Гугъл, Microsoft и Apple от колите си. Разработката се прави в цифрова лаборатория в Берлин. Volkswagen поддържа седем сходни цифрови центрове по света.

Една от основните аргументи, заради която ИТ колосите даже доминират в модерните коли, са основаните от автоконцерните навигационните системи, които постоянно употребяват остарели карти, имат по-сложен интерфейс и по-малко съвместими със смарт телефона на лидера функционалности. Гугъл, Microsoft и Apple пък дават допустимо най-актуализирани и леснодостъпни приложения за навигация, музика и говорене handsfree. Според Ханделсблат, Volkswagen има намерение в бъдеще да създава към 60% от софтуера, употребен в автомобила.

Това не е единственото направление, в което автоконцерна търси развиване и влага. По-рано тази седмица Volkswagen разгласи съдействието си с американския производител на коли Ford, като по този метод двете компании ще обединят сили в създаването на самостоятелно шофиране от 4 равнище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР