Volkswagen Group ще ускори своите инвестиции в електромобилите - говорим

...
Volkswagen Group ще ускори своите инвестиции в електромобилите - говорим
Коментари Харесай

Ще има ли китайска инвазия в Тайван? VW залага 180 млрд. евро на Не

Volkswagen Group ще форсира своите вложения в електрическите автомобили - приказваме за 180 милиарда $, най-вече в Съединени американски щати и Китай. Сумата е задоволително огромна, че компанията да извърши стратегически разбор за това какъв брой евентуално е КНР да нападне Тайван. Резултатът - рисковете в кратковременен проект са задоволително дребни и комунистическата страна остава главен пазар за групата, пишат западни медии, като се базират на информация на FT.

Контекст : Наблюдателите по целия свят търсят отговор какви са желанията на Пекин по отношение на Тайван - остров с прозападно ръководство, който тя още от края на гражданската война в страната преди повече от 70 години счита за собствен. Темата стана изключително настояща след нахлуването на Русия в Украйна - в земи, които Владимир Путин по същия метод разгласи за съветски.
 Колко огромно е смисъла на Тайван за света?
Колко огромно е смисъла на Тайван за света?

Неотдавнашното посещаване на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси в Тайван разгневи комунистическото държавно управление на Китай

Новината: Според Financial Times висшият мениджмънт на VW е стигнал до заключението, че при възможен опит за анексиране на Тайван Китай ще се сблъска със същия отлив на западни компании и капитали, както Русия през предходната година.

Заради това и ръководещите в Пекин най-малко " в кратковременен проект " се въздържат от инвазия - стопанската система на страната им е по-важна.
 Кристалина Георгиева с прогноза накъде ще тръгне съветската стопанска система
Кристалина Георгиева с прогноза накъде ще тръгне съветската стопанска система

Ще се свие ли стопанската система на Русия и с какъв брой?

От друга страна: Не е ясно на какво се базира анализът на VW - на съответна информация или просто на експертен разбор на рационалността на хипотетични дейности. Ако е първото, автомобилният производител ще се окаже по-добре осведомен от много западни политици, които намерено споделят опасенията си от офанзива против Тайван.
 VW ще учи 22 000 служащи по какъв начин се вършат електрически автомобили
VW ще учи 22 000 служащи по какъв начин се вършат електрически автомобили

Общо 460 млн. евро ще бъдат вложени в завода във Волфсбург

Опасенията на някои наблюдаващи са, че вторият вид (опит да се търси логиката в проектите на Китай) може да вкара в същото подвеждане като това, с което на Запад смятаха, че Путин в никакъв случай няма да нападне Украйна.

Какъв е залогът: Volkswagen е в Китай още от 80-те и сега половината от световните доходи на групата идват точно от този пазар.
 Снимка 612100
Източник:

В момента обаче там конкуренцията е яростна. Навлизането на електрическите автомобили отстрани преднината на обичайните водачи в автомобилния отрасъл и китайските компании се оказаха дори в привилегировано състояние. Пекин през последните години построи интегрирана система на доставки - от минералите в Африка през батериите до софтуерните платформи.

За VW решението дали да останат в Китай не е единствено геополитическо, то е въпрос и на доста пари. Тепърва ще забележим дали шефовете на компанията вярно са решили проектите на Си Дзинпин.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР