Волейболният Дея спорт Бургас беше избран за отбор №1 за

...
Волейболният Дея спорт Бургас беше избран за отбор №1 за
Коментари Харесай

Александър Маджуров: Имаме сериозна конкуренция в първенството, далеч сме да мислим за участие в Шампионската лига

Волейболният Дея спорт Бургас беше определен за тим №1 за месец януари, откакто преди няколко седмици стигна до исторически първи успех в шампионата за Купата на България при мъжете.

По церемонията по награждаване през днешния ден участва и президентът на Дея Александър Маджуров, който изрази насладата си от признанието за отбора.

" Благодаря доста за това, че нашия труд се прави оценка. Хубаво е да има самопризнание към спорта и ежемесечно да се награждават спортистите. Това също е добър образец и за по-младите състезатели. Георги Казаков и аз сме основали този клуб и малко по малко и към този момент стигнахме до Купата на България ", съобщи босът на бургаския клуб.

Ръководителят разяснява още и борбата за купата в родното състезание, както и дали в състава на Дея към този момент си мечтаят за присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон.

" Със сигурност, Хебър беше топ любимец за купата с оглед финансиране, състав на тима, опит, зала и така нататък Ние сме селектирали тим, който да се конкурира с тях, само че нямаме нужната дълбочина. С разпадането на Хебър обаче се укрепиха 2-3 тима, които ще бъдат за нас сериозна конкуренция - Нефтохимик, ЦСКА, а Левски главно разчитат на техни играчи, което е най-хубавото и е съществена цялостен и на нашия клуб ", разяснява Александър Маджуров.

" Участието ни в Шампионската лига надалеч не е решено, тъй като в шампионата се играят плейофи и те дават късмет на всеки да стане първенец. Имаме най-малко две победи повече от противниците, само че това не ни успокоява. Наясно сме с провокациите на Шампионската лига. Дори да създадем свръх селекция за нашите стандарти е съвсем невероятно да създадем нещо против грандовете от Италия, Турция, Полша... Ако в групата имаш най-малко един тим от приблизително европейско равнище може да се борим против него да спечелим, а против грандовете да създадем заслужен резултат. Но сме доста надалеч от това да бием тимове като Перуджа, Тренто, Закса и така нататък Измеренията са радикално разнообразни и ние си даваме действителна сметка за това ", добави президентът на Дея спорт Бургас.



В днешната гала присъединяване взе още и централният блокировач на отбора Николай Николов, който показа, че е удовлетворен от характера, който демонстрира тима.

" Моята политика в спорта е, че без значение против кого играеш, най-после трите гейма би трябвало да са при мен. Доволен съм, че в доста мачове от 0:2 стигаме до 3:2. Когато губиш с 0:2 има много нерви, ние, играчите не сме от желязо. Има доста мощни тимове тази година в шампионата. Доволен съм, че в оспорваните мачове демонстрираме темперамент и печелим с темперамент ", сподели опитният волейболист.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР