Волейболната легенда Владимир Николов, бивш капитан на мъжкия национален отбор

...
Волейболната легенда Владимир Николов, бивш капитан на мъжкия национален отбор
Коментари Харесай

Владо Николов: Надявам се някой ден синовете ми да играят заедно за България

Волейболната легенда Владимир Николов, някогашен капитан на мъжкия народен тим на България, а в този момент президент на Левски София, следи онлайн Балканиадата за юноши U17 във Врънячка Баня (Сърбия). Той е там в качеството си на управител на тима, в чийто състав е и един от синовете му - Симеон, роден през 2006 година

Владо Николов игра в България, Турция, Франция, Япония и Италия и публично завърши спортната си кариера през 2016 година Въпреки това той се завърна да играе за Левски през сезон 2018/2019, като игра паралелно с по-големия си наследник, Александър. Сега Владимир дава препоръки и поддръжка на втория си наследник Симеон, който играе на поста разпределител.

„ Ситуацията беше любопитна и в това време доста сложна за нас, тъй като стартирахме сезон 2018/2019 с шестима нападатели, което значи четирима посрещачи и двама диагонали, а в даден миг цели четири от тях бяха контузени. Следователно имах две благоприятни условия - да спрем сезона и да се оттеглим от конкуренцията, или да се опитам да изиграя някои мачове самичък, до момента в който най-малко един от контузените играчи се възвърне. Докато играех първия мач с Левски, различен състезател си счупи крайници, което беше извънредно тежко за нас. По това време упражнявах тима. Погледнах пейката и там нямаше никой. Единствената опция беше синът ми Александър да излезе на терена - по това време беше единствено на 14 години, по този начин и направихме. Играхме два гейма дружно. Загубихме, несъмнено, само че пък беше занимателно ", споделя Николов.

Според Владо най-малкият му наследник Филип (роден през 2015 г.) не се интересува от волейбол, най-малко към този момент. Само времето ще покаже дали един ден двама или, може би, трима братя Николови ще играят за българския народен тим.

" Волейболът е моят живот и е обикновено, че след дейната си кариера взех решение да остана покрай спорта. Освен това, е напълно естествено синовете ми да следват стъпките ми. Те са задоволително положителни. Надявам се, че един ден ще могат да играят дружно за националния тим на България и ще бъдат толкоз сполучливи, колкото братята Гърбич за Югославия и Сърбия ", приключи Владо.

Владимир Николов завоюва три бронзови медала с България: на международното състезание през 2006 година в Япония, на международното състезание през 2007 година, извършено също в Япония, и на европейското състезание през 2009 година в Турция. По време на клубната си кариера Николов печели Шампионската лига за сезон 2004/2005 година с френския Тур, като получи премията за най-полезен състезател на финалите, извършени в Солун.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР