Волейболната легенда и дългогодишен първи вицепрезидент на българската федерация (БФВ)

...
Волейболната легенда и дългогодишен първи вицепрезидент на българската федерация (БФВ)
Коментари Харесай

Опозицията се спря на Любомир Ганев за ново лице на българския волейбол

Волейболната легенда и дълготраен първи вицепрезидент на българската федерация (БФВ) Любомир Ганев е претендентът на опозицията за нов президент на родната централа. Той беше показан през вчерашния ден от инициативния комитет за привикване на изключително изборно Общо заседание на БФВ, на което да бъде свален от власт ръководещият от 2002 година Данчо Лазаров.

Кандидатурата на Ганев беше издигната с поддръжката на редица водещи български клубове, чиито представители участваха на вчерашната конференция в София. В пресклуб " България " се събраха клубните президенти Владимир Николов ( " Левски " ), Александър Попов (ЦСКА), Иван Сеферинов ( " Славия " ), Красимир Илиев ( " Черно море " ), Илия Динков ( " Марица " ), Христо Драмов ( " Виктория Волей " ) и Радко Тумбев ( " Пирин " ).

" Целта е да изградим работеща федерация с екип от хора, милеещи за българския волейбол - разгласи Любомир Ганев. - Да сложим мощен фокус върху детско-юношеската школа. Да има бистрота в ръководството, да не става всичко в последния миг, както до момента. Финансова непоклатимост с повече средства за клубовете и обезпечаването на сътрудници, които да оказват помощ за развиването на волейбола. За да реализираме тези цели, на нас ни е нужен екип. Един добре селекциониран екип е по-силен от един човек. Израснал съм във волейбола и знам, че концепциите и резултатите на екипа са по-мъдри и по-успешни. Надявам се, че всички тези хора от инициативния комитет ще ме поддържат и като част от бъдещия директорски съвет. Те излязоха с лицата си и желаеха тази смяна, тъй че се надявам да бъдат до мен. "

От инициативния комитет разкриха, че другите двама членове на сегашния УС на БФВ, които са били евентуални претенденти за нов президент, са Красимир Илиев и Илия Динков. И двамата са отказали да поемат сходна отговорност поради задължения към личния бизнес. Шефът на " Марица " обаче е дал кардинално единодушие вероятно да бъде първи вицепрезидент на Ганев.

Стана ясно още, че желанието на опозицията е изключителното изборно Общо заседание да бъде свикано на 16 януари 2020 година

" Утре (б. р. - днес) внасяме предложение пред Управителния съвет на БФВ за привикване на изключително Общо заседание с кандидатурата на Любо Ганев за ръководител - съобщи Владимир Николов. - След входирането федерацията има период от две седмици да свика управителния съвет и да се произнесе по настояването. Затова е значимо на Общото заседание на 20 декември в Казанлък всички клубове да бъдат там и с гласа си да изискат тази смяна. Говорил съм с 50 клуба и 95% от тях желаят смяна в българския волейбол. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР