Волейболистките от националния отбор на България записаха трета поредна победа

...
Волейболистките от националния отбор на България записаха трета поредна победа
Коментари Харесай

България без проблеми срещу Словакия в Златната европейската лига в Пловдив



Волейболистките от националния тим на България записаха трета поредна победа в тазгодишната Златна европейска лига. Момичетата на селекционера Иван Петков биха без особени проблеми с 3:0 (25:21, 25:14, 25:22) в първия си мач от втория шампионат в предварителна Група В, игран довечера пред към 1000 фенове в зала " Колодрума ". Срещата бе първа за българските " лъвици " пред родна аудитория от 2 години насам.
ака България, която ще бъде хазаин и на финалната четворка на Лигата в Русе, е еднолично отпред в класирането в групата с 3 победи от 3 мача и 9 точки. Словакия пък е без победа досега и една единствена извоювана точка.
Утре (5 юни) е последния мач за България против третия отбор в групата - Украйна, който е воден от Владимир Орлов. Срещата още веднъж е от 20,30 часа и ще бъде давана онлайн по спортната телевизия Ring. А в неделя (6 юни) от 17,30 часа е последният дуел в групата сред Украйна и Словакия.

Началото на първия гейм бе чудесно за състезателките на Словакия, които бързо поведоха с 4:0 след офанзива в навън на Емилия Димитрова последвана от контра на Никола Радосова и две блокади на Тереза Хрушецка. Българските девойки веднагаа съумяха да изравнят при 5:5 след два аса на Гергана Димитрова и контра през центъра на Христина Вучкова. Равностойната игра сред двата продължи до 8:8, след което България дръпна с 10:8 след офанзива от краче и отлична обсада на Нася Димитрова. Разликата набъбна до 12:9 след ас на Нася Димитрова. Въпреки напъните на словачките, българските " лъвици " резервираха преднината си и даже я усилиха до 19:12 след ас на Гергана Димитрова и две мощни контри на Емилия Димитрова. Словакия съумя да понижи изоставането си до 19:16 при сервис на Карин Палгутова. Прекъсването, което взе Иван Петков, даде резултат и България затвори умерено гейма в своя изгода при 25:21 след сполучлива офанзива на влязлата като запаса Мирослава Паскова.

В началото на втората част България дръпна с 5:2 след офанзива през центъра и ас на Христина Вучкова и техничен блок-аут на Елица Василева. Разликата продължи да пораства до 9:4 след нова сполучлива офанзива на Василева и неточност на Словакия, а по-късно до 13:6 след обсада на Вучкова. Резултатът стана 15:8 след страховит двоен блок на Вучкова и Василева. Преднината на България стана 20:11, а в това време Иван Петков направи няколко промени. В последна сметка българските девойки взеха гейма с разгромното 25:14 след недоразумение и неточност на тима на Словакия и контра блок-аут на Мирослава Паскова.

И третия гейм започва доста добре за българските " лъвици ", които поведоха с 6:2 и 9:4 след офанзива на Елица Василева и две неточности в нахлуване на Словакия. Преднината на България стана 11:4 след сполучлива офанзива на Мирослава Паскова и ас на Нася Димитрова. Въпреки тайм-аута за треньора на Словакия Марко Фенольо, разликата набъбна до 13:5 след мощна офанзива на Василева. България продължи да играе умерено до 19:13 след офанзива в навън на словачките. Словакия още веднъж съумя да стопи част от пасива си, само че въпреки всичко българките гейма с безапелационното 25:22 след нова офанзива на Паскова, а с това и мача с 3:0
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР