Волейболистките от националния отбор на България постигнаха трета победа на

...
Волейболистките от националния отбор на България постигнаха трета победа на
Коментари Харесай

Волейболистките на България взеха трета победа на Европейското първенство

 Efbet2023 Horizontal
Волейболистките от националния тим на България реализираха трета победа на Европейското състезание за дами. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели изковаха триумфа трагично над Румъния с 3:2 гейма (26:24, 18:25, 25:17, 22:25, 15:12) в мач от Група В на шампионата, изигран в зала " Паладзето дело Спорт Джани Асти " в Торино (Италия).

Така " лъвиците " останаха на второто място във краткотрайното класиране в групата с 3 победи, 1 загуба и 8 точки. Днес  България ще изиграе последната си среща от груповвата фаза против Швейцария. Двубоят още веднъж е от 19,00 часа българско време. От друга страна това финален мач за Румъния, която приключва с 2 победи, 3 загуби и 7 точки. За момента Северните ни съседки са 3-и в класирането, като сигурно ще продължат напред към 1/8-финалите на шампионата.

Нашият състав приключи с 15 блокади против 12 за противника. Румънките имаха преимущество на сервис с 6 аса против 3. Радостина Маринова бе най-резултатна за триумфа с 22 точки. Мария Йорданова добави 11 пункта.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР