Военновъздушните сили на Великобритания и Германия са прехванали руски военен

...
Военновъздушните сили на Великобритания и Германия са прехванали руски военен
Коментари Харесай

Британски и германски изтребители прихванаха руски самолет край Естония

Военновъздушните сили на Англия и Германия са прехванали съветски боен аероплан покрай естонското въздушно пространство, заяви Българска телеграфна агенция. Информацията е на Пи Ей Мидия в партньорство с ДПА.

Това се е случило в границите на първа взаимна задача на двете страни по защита на въздушното пространство в балтийската страна. Англия се приготвя да поеме от Германия управлението на задачата на НАТО в Естония, която граничи с Русия.

Един английски и един немски изтребител " Тайфун " са реагирали на съветски аероплан за дозареждане във въздуха, откакто той не открил връзка с естонския надзор на въздушното придвижване.

Британското министерство на защитата акцентира рутинния темперамент на задачата, само че тя се случва на фона на напрежението сред Запада и Русия поради нашествието в Украйна.

Междувременно румънската телевизия Диджи24 заяви, че сваленият над Черно море нощес американски дрон е изхвърчал от Румъния за разследваща задача. Информацията е от неназован американски боен представител за  „ Ню Йорк Таймс “.  

Целта на полета била разследваща задача, която нормално продължава 9-10 часа. Румънската телевизия припомня, че сходни летателни апарати са ситуирани в базата Къмпия Турзий, намираща се в централния окръг Клуж. Дронът не е бил оборудван с оръжие.

Служители на Пентагона обявиха, че два съветски самолета " Су-27 " са се пробвали да прехванат безпилотния летателен уред в интернационално въздушно пространство над Черно море, което принудило американските въоръжени сили да го разбият в Черно море.

Руското министерство на защитата отхвърля американската версия за събитията. Според Москва дронът се е разрушил в Черно море близо до Крим вследствие на внезапна маневра. 

След случая военновъздушните сили на Украйна в своя позиция поддържаха разполагането на американски разследващи безпилотни самолети, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Черно море не е вътрешно море на Русия. Руснаците окупираха и Азовско море и го считат за свое “, съобщи представителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Ихнат.

Той подсети, че изход на Черно море имат членове на НАТО като Турция и Румъния, заради което американските безпилогни самолети работят там законно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР