Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са свалили 58 безпилотни

...
Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са свалили 58 безпилотни
Коментари Харесай

Туск: Войната е реална заплаха, а Европа не е готова!

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че са свалили 58 безпилотни самолета и 26 ракети, а министър-председателят Денис Шмихал съобщи, че енергийната инфраструктура е била развалена в шест района - в западната, централната и източната част на страната.Туск, някогашен ръководител на Европейския съвет, съобщи, че съветският президент Владимир Путин към този момент е обвинил Украйна за джихадисткото нахлуване против московското кметство " Крокус " без никакви доказателства и " явно изпитва потребност да оправдава все по-насилствените набези против цивилен обекти в Украйна ".

 

Той посочи, че при започване на седмицата Русия за първи път е атакувала Киев с хиперзвукови ракети при дневна светлина. Той употребява първото си задгранично изявление, откогато се завърна на поста си като полски министър-председател в края на предходната година, с цел да насочи пряк апел към водачите на Европа да създадат повече за подсилване на защитата ѝ.

 

Независимо дали Джо Байдън или Доналд Тръмп ще завоюват президентските избори в Съединени американски щати през ноември, той съобщи, че Европа ще стане по-привлекателен сътрудник за Съединени американски щати, в случай че стане по-самостоятелна във военно отношение.

 

Не става дума за реализиране на военна автономност на Европа по отношение на Съединени американски щати или за основаване на " паралелни структури на НАТО ", сподели той. Сега Полша отделя 4% от икономическото си произвеждане за защита, а всяка друга европейска страна би трябвало да отделя 2% от Брутният вътрешен продукт, като Европейският съюз като цяло е душевен подготвен да се бори за своята сигурност. Откакто Русия стартира пълномащабната си война в Украйна, връзките със Запада доближиха най-ниското си ниво от най-тежките дни на Студената война, макар че президентът Путин съобщи тази седмица, че Москва няма " нападателни планове " по отношение на страните от НАТО.

 

Идеята, че страната му ще нападне Полша, балтийските страни и Чешката република, е " цялостна нелепост ", сподели той. И въпреки всичко той също по този начин предизвести, че в случай че Украйна употребява западни военни самолети F-16 от летища в други страни, те ще се трансфорат в " законни цели, където и да се намират ".

 

Това не е първото предизвестие на господин Туск за предвоенна ера. По-рано този месец той насочи сходно обръщение към десноцентристките европейски водачи.

 

Той обаче разкри, че испанският министър-председател Педро Санчес е помолил сътрудниците си водачи от Европейски Съюз да спрат да употребяват думата " война " в изказванията си на Срещата на върха, защото хората не желали да се усещат застрашени.  Туск съобщи, че е дал отговор, че в неговата част на Европа войната към този момент не е нереална концепция.

 

Призовавайки за незабавна военна помощ за Украйна, той предизвести, че идващите две години от войната ще решат всичко: " Живеем в най-критичния миг след края на Втората международна война. ", сподели още той.

 

Материалът е оповестен в

Превод и редакция ФрогНюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР