Военновъздушните сили на украинската армия заявяват, че тази нощ са

...
Военновъздушните сили на украинската армия заявяват, че тази нощ са
Коментари Харесай

Украйна докладва - минус един команден център в Крим

Военновъздушните сили на украинската войска декларират, че тази нощ са атакували военното летище " Саки " в окупирания в Русия полуостров Крим. По украинските медии се разгласяват и сателитни фотоси от следствията от удара с ироничния коментар-цитат на съветски изказвания, че " всички цели са били прехванати ".

Действително Москва оповестява за изстрелвания на безпилотни самолети и ракети над Крим

Руската противовъздушна защита е свалила няколко ракети и дронове над Крим и Черно море, оповестява съветското министерство на защитата. Броят на ракетите не се оповестява, само че се показва, че дроновете са били 5. Руското МО рапортува и че опитът за " терористична офанзива " е бил осуетен . Във втори отчет по-късно се споделя, че четири украински ракети са били изстреляни над Крим след среднощ.

Командващият Военновъздушни сили генерал-лейтенант Николай Олещук благодари на украинските водачи за отличната работа.

Късно вечерта на 5 януари разнообразни новинарски издания оповестиха за детонации във Крим, а руснаците блокираха и Кримския мост. Вече рано сутринта на 6 януари по излъчванията се появиха и известия за " бавовня " - израз, който се наложи като термин за обозначаване на сполучлива интервенция на украинските военни.
 Русия свалила украински дронове над Черно море
Русия свалила украински дронове над Черно море

За следващ ден се оповестява за украински въздушни офанзиви

Това не е първата офанзива към " Саки ". През август месец предходната година военновъздушната база наоколо до Новофедоровка, на западния бряг на полуострова, който Русия анексира от Украйна през 2014 година, претърпя   Взривовете извадиха от строя повече от половината бойни самолети на военноморската авиация на Черноморския флот.  От, че в складовете на авиобазата са се взривили боеприпаси в резултат на човешка неточност и погрешно предпазване, само че даже и съветски Z-блогъри заподорзяха саботаж или ракетен удар. Тогава украинското разузнаване резервира безмълвие и не разяснява случая. 
 Половината от бойните самолети на Черноморския флот на Русия - отвън строя?
Половината от бойните самолети на Черноморския флот на Русия - отвън строя?

След гърмежите във военната база " Саки " в Крим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР