Военновъздушните сили на Съединените щати са бомбардирали за втори път

...
Военновъздушните сили на Съединените щати са бомбардирали за втори път
Коментари Харесай

САЩ нанесоха втори въздушен удар в Сирия срещу проирански милиции

Военновъздушните сили на Съединените щати са бомбардирали за повторно в границите на 24 часа нови позиции на подкрепяните от Иран военни милиции в Източна Сирия, заяви през днешния ден Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Базираният във Англия Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида заяви, че вследствие на новите въздушни удари, ориентирани против постове в провинция Дейр аз Зор, са убити трима бойци от подкрепяните от Иран милиции.

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати също заяви за двама или трима починали. Според отчета за офанзивите бомбардировките са били отговор на скорошни координирани ракетни офанзиви на милициите против два обекта на американската войска в района.

Вчера американските военновъздушни сили нападнаха позиции в Дейр аз Зор, които се ръководят от група, формирана от шиитски бойци от Афганистан. При вчерашните офанзиви са били убити шестима души, заяви Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида.

" Ударът беше нужен, с цел да отбрани американските чиновници в Сирия, които бяха обект на няколко неотдавнашни офанзиви от страната на подкрепяните от Иран военни групи ", съобщи през днешния ден висшият чиновник на Пентагона Колин Кал във Вашингтон и добави, че американските бойци няколко пъти са били обстрелвани от милициите.

" Тази интервенция е проява, че Съединените щати няма да се поколебаят да се пазят от иранска и подкрепяна от Иран експанзия, когато такава се появи ", съобщи Кал.

Силите на Съединени американски щати бяха ситуирани в Сирия през 2015 година, с цел да подкрепят своите съдружници, изключително сирийските кюрди, в битката им против " Ислямска страна ". От 2011г. насам Иран е главен покровител на сирийския президент Башар Асад.

Сирийското държавно управление не даде формален коментар по отношение на въздушните удари.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР