Военновъздушните сили на Израел са атакували военни позиции в Сирия

...
Военновъздушните сили на Израел са атакували военни позиции в Сирия
Коментари Харесай

Израел удари три позиции на армията в Сирия

Военновъздушните сили на Израел са атакували военни позиции в Сирия нощес, оповестиха от израелската войска.

Според израелските въоръжени сили, офанзивата е била осъществена в отговор на сирийския дрон, който навлезе в израелското въздушно пространство по-рано през вчерашния ден. Израел смъкна безпилотния аероплан с ракета " Пейтриът ".

Сирийските държавни медии също оповестиха, че израелската авиация е изстреляла няколко ракети, блъснали позиции на сирийската войска в провинция Кинейтра в сирийската част на Голанските възвишения.

Израелската войска разгласи през вчерашния ден, че безпилотен аероплан е бил прихванат от ракета " Пейтриът " след навлизането му на 10 км в израелска територия и е бил свален над Галилейското езеро.

Атаката на израелските военновъздушни сили е била покрай Хадер на границата на окупираните от Израел Голански възвишения и е предизвикала единствено материални вреди, посочи сирийската държавна новинарска организация САНА, цитирайки боен източник.

Израелските военни акцентираха през вчерашния ден, че държат сирийския режим виновен за това, което се случва на територията на Сирия, и предизвестиха да не нападат израелските сили.

Израелската офанзива беше осъществена часове откакто израелският министър председател Бенямин Нетаняху се срещна с съветския президент Владимир Путин в Москва.

" Ние прихванахме безпилотен аероплан и ще продължим да действаме твърдо срещу всякакво навлизане, по суша или във въздуха, и чакаме всички да зачитат суверенитета на Израел и че Сирия ще съблюдава споразуменията за делене ", показал Нетаняху пред Путин.

Дипломатически източници са декларирали пред израелското издание " Аарец ", че Русия работи за изтласкването на Иран от границата на Израел със Сирия. Източниците настояват, че въпреки иранските сили да не са изцяло отстранени от граничния регион, Москва сега работи за реализирането на този развой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР