Военновъздушните ни сили ще направят анализ на състоянието и подготовката

...
Военновъздушните ни сили ще направят анализ на състоянието и подготовката
Коментари Харесай

ВВС започва преглед на бойните си способности

Военновъздушните ни сили ще създадат разбор на положението и подготовката си на среща на висшите военни в София поради засилващите се условия за сигурност в района, оповестява БНР.

Обобщението ще бъде направено, откакто са подготвени докладите на всички авиобази и структури.

Преди дни командирът на авиобаза " Граф Игнатиево " бригаден военачалник Николай Русев съобщи, че часовете за хвърчене на водачите от Военновъздушни сили към момента са незадоволителни. По негови думи дефицитът се преодолява с " професионализъм и огромната натовареност на инженерно-техническия състав ".

Броят часове за хвърчене е значим за сигурността на водачите. Това демонстрира и трагичният случай с разрушилия се в Черно море изтребител на подполковник Валентин Терзиев.

Командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров отбелязва, че целите за тази година са образование на нови летци на МиГ-29 и адаптиране на летище " Граф Игнатиево " за новите Ф-16.

Анализът на Военновъздушни сили ще бъде изработен на фона на засилващата се борба сред НАТО и Русия в района. Подобни разбори са традиция за типовете въоръжени сили преди главната конференция на началника на защитата, на която обичайно участва и президентът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР