Военновъздушната база T-4 в сирийската провинция Хомс е била подложена

...
Военновъздушната база T-4 в сирийската провинция Хомс е била подложена
Коментари Харесай

Масиран ракетен удар срещу сирийска военна база

Военновъздушната база T-4 в сирийската провинция Хомс е била подложена на масирана офанзива с ракети, вследствие на което има починали сирийски военни, както и ранени, оповестява сирийската проправителствена новинарска организация САНА, представена от ТАСС.
Според информацията, Противовъздушна отбрана на сирийската база е спряла 8 ракети, само че досега не е ясно какъв брой ракети са поразили задачите си. По информация на телевизия Al Mayadeen обаче ракетите са минали при полета си към базата над ливанска територия.
Към момента Пентагона изрично отхвърля да е забъркан в нападението. От страна на Израел също няма публично удостоверение за присъединяване в офанзива против сирийската база.
Днес, в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да има две съвещания поради химическата офанзива в град Дума.
Припомняме, че американският президент Доналд Тръмп упрекна Русия и Иран, че поддържат режима на сирийския президент Башар Асад - поради информацията за хипотетичната химическа офанзива в град Дума, в следствие от която жертвите са достигнали до 40 души, съгласно " Белите каски ". Тръмп предизвести, че Сирия, Русия и Иран ще " платят скъпо " за това. Според разнообразни данни, над последното гнездо на опозиция на терористите в Източна Гута, които към този момент подписаха съглашение за евакуация с Русия и държавното управление на Асад, е хвърлена бомба с хлор от бомбардировач на Сирийската арабска войска, показва Агенция " Фокус ".
Преди малко повече от една година, на 4 април 2017 година, в град Хан Шейхун в сирийската провинция Идлиб също имаше хипотетична химическа офанзива. Тогава Запада одобри версията, че боен аероплан на сирийската държавна войска е направил нападението. Както тогава оповестиха от основаната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права, минимум 58 мирни жители, в това число деца, починаха, а още най-малко 160 бяха ранени. Съединени американски щати, Европейски Съюз и Турция хвърлиха отговорността върху сирийския президент Башар Асад.
В отговор, на 7 април 2017 година бойни кораби от военноморския флот на Съединени американски щати, ситуирани в Източното Средиземноморие, изстреляха 59 крилати ракети " Томахоук " по военновъздушната база на сирийската държавна войска " Шайрат ", която също се намира в провинция Хомс, от където, съгласно Съединени американски щати, е изхвърчал самолетът, осъществил химическата офанзива против " умерената " съпротива в Идлиб.
След продължителни следствия, Взаимният механизъм за следствие на Организация на обединените нации (ВРМ) удостовери на 26 октомври, че сирийското държавно управление е отговорно за офанзивата в Хан Шейхун. Русия отхвърли да одобри резултатите, основавайки се на пропуски в методологията на следствие, в това число поради отхвърли на проверяващия екип да посети мястото на химическата офанзива поради съображения за сигурност.
След това, на 16 ноември Русия наложи 10-ото си несъгласие в Организация на обединените нации за Сирия, с цел да предотврати продължение на активността на ВРМ, критикувайки метода, по който той работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР