„Военното разузнаване не е само това разузнаване, което ни е

...
„Военното разузнаване не е само това разузнаване, което ни е
Коментари Харесай

Дебатът за бъдещето на НСО е отворен, оповести Милен Михов от ВМРО

„ Военното разузнаване не е единствено това разузнаване, което ни е познато от трилърите и филмите на шпиони, работещи под прикритие. Хората, които работят в тази работа, не можем да ги определим като военни информатори. Те са си военни разузнавачи и преименуването е връщане към една одобрена традиция на една профилирана държавна институция. Това е първата разследваща работа в нашата история, основана преди повече от 120 години. “ Това пред БНР депутатът от Вътрешна македонска революционна организация и "Обединени патриоти " Милен Михов, член на Комисията по защита в Народното събрание. Преди да бъдат прегледани измененията в Закона за военното разузнаване той уточни, че преименуването на Служба „ Военна информация “ на „ Военно разузнаване “ е „ нормализация както на названието, по този начин и на отношението към тази работа “.

Относно защитата на Ахмед Доган и Делян Пеевски Милен Михов съобщи, че „ не е чак толкоз належащо “ и добави, че „ разноските за това са обилни “ .

" Въпросът е напълно за бъдещето на Националната работа за защита. Дали ни е нужна такава конструкция или това е една функционалност, която би трябвало да се извършва от Министерство на вътрешните работи със съответните експерти и съответната конструкция . Ние от Вътрешна македонска революционна организация считаме, че такава конструкция отвън Министерство на вътрешните работи е наследствен анахронизъм от времето на социализма (УБО – бел. ред.). Дебатът е отворен “, уточни той.

В коментара си по поръчката на Българска социалистическа партия за следващ избор на съмнение към държавното управление с претекст корупция Милен Михов уточни, че за него това е закъсняла реакция. „ Очаквах, че още преди месец, откакто завърши изключителното състояние, Българска социалистическа партия под водачеството на госпожа Нинова още веднъж ще развее бойните флагове и ще сложи щиковете върху пушките . Това е забелязано. Съмнявам се, че разчитат на някакъв триумф. Има две цели – едната е вътрешнопартийна: госпожа Нинова би трябвало да се утвърди като лидер, ослепителен герой против държавното управление и господин Борисов за вътрешнопартийните избори, и другата е детайл от предизборната акция, която може би жителите не виждат, само че тя стартира с цялостна мощ “, изясни депутатът.

Михов счита, че неговата политическа мощ ще поддържа парламентарна комисия, отдадена на изчезналите в бюджета милиони левове такси от хазарт. „ Мисля, че комисията ще бъде основана. Друг е въпросът до каква степен ще има опция да разкрие цялата или съвсем цялата истина “, посочи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР