Военното окръжие в Ямбол съобщава, че със заповед на министъра

...
Военното окръжие в Ямбол съобщава, че със заповед на министъра
Коментари Харесай

Военно окръжие – Ямбол набира резервисти

Военното окръжие в Ямбол оповестява, че със заповед на министъра на защитата на Република България са оповестени 150 вакантни длъжности за срочна работа в доброволния запас, от които 120 за длъжността „ Младши експерт ” в Националния боен университет „ В. Левски ” – Велико Търново. Останалите 30 места са за длъжността „ Младши експерт по артилерия и противовъздушна защита ” във Факултет по „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС ” – Шумен.

Крайният период за подаване на документи е 6 юли 2022 година.

Важно изискване е лицата, които аплайват, да не са навършили 40 години в годината на кандидатстване.

Съгласно заповедта на министъра на защитата срочната работа ще стартира на 7 септември 2022 година. Тя ще се извършва за период от 6 месеца и ще включва 3 модула: начална военна подготовка, специфична военна подготовка и групова военна подготовка.

За времето на срочната работа резервистът ще получава главно месечно заплащане в сходство със заеманата служба и присвоено звание.

Завършилите срочна работа могат да аплайват без конкурс за вакантни длъжности за бойци във военни формирования от Българската войска и да употребяват преимущество при кандидатстване за работа в държавната администрация, в т. ч. в органите и структурите в системата за отбрана на националната сигурност, при реализирани равни крайни резултати от извършена процедура.

Срочно служещите, които не желаят да сключат контракт за военна работа, ще бъдат вписвани в запаса.

За информации и повече информация: Военно окръжие ІІ степен – Ямбол, ул. „ Търговска ” № 11, тел. 0882 55 20 08, 046 66 22 56 и 046 66 23 30.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР