Военното министерство на Русия обяви, че Държавният департамент на САЩ

...
Военното министерство на Русия обяви, че Държавният департамент на САЩ
Коментари Харесай

Русия обяви: САЩ признаха, че терористите от Ал Нусра използват химически оръжия

Военното министерство на Русия разгласи, че Държавният департамент на Съединени американски щати най-сетне е признал, че терористичната формация Фронт " Ал Нусра ", която управлява сирийската провинция Идлиб посредством неотдавна основаната формация " Тахрил ал Шам ", като към момента се счита за поделение на " Ал Кайда " в Сирия, въпреки че те самите настояват, че са скъсали връзките си с нея, " освен има, само че и употребява химически оръжия против цивилни ".

" Терористичната формация " Тахрир ал Шам ", обвързвана с Фронт " Ал Нусра ", която употребява леки и тежки оръжия, самоделни взривни устройства и химически оръжия, работи в тази провинция (Идлиб). Това е първото публично самопризнание от Държавния департамент на Съединени американски щати не просто за съществуването, само че, наблягам, потреблението на химически оръжия от терористите от Фронт " Ал Нусра " в тази част на Сирия, с цел да правят терористична офанзиви, за което ние неведнъж предупреждавахме ", разяснява представителят на съветското военно министерство ген.-майор Игор Конашенков.

Конашенков също по този начин напомни, че в провинция Идлиб " е прочут единствено един случай на потребление на химически оръжия - в Хан Шейхун ".

" Въпреки това Съединени американски щати упрекнаха държавните войски за осъществяването на тази химическа офанзива. А тези, които в действителност я проведоха, те назовават " умерена съпротива ", акцентира Конашенков.

Той посочи още, че " що се отнася до хипотетичната бомбардировка на съветските военновъздушни сили в град Идлиб, Държавният департамент тук бърка и американските жители няма от какво да се опасяват. Руската авиация в Сирия не удря обитаеми места, за разлика от Съединени американски щати и обединението ".

На 4 април сирийската съпротива заяви, че над 80 души са починали при офанзива с химически оръжия в град Хан Шейхун в провинция Идлиб, а 200 са били ранени. Те упрекнаха сирийските държавни войски за осъществяването на това нахлуване, които в отговор изрично отхвърлиха обвиняванията и упрекнаха екстремистите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР