Военнослужещи от Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти

...
Военнослужещи от Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти
Коментари Харесай

Военни и тежка техника помагат на бедстващи в община Две могили

Военнослужещи от Центъра за подготовка на водачи и логистични експерти в Русе от през днешния ден, 28 ноември, вземат участие в евакуация на техника и почистване на пътища от падналия сняг в община Две Могили. В множеството от обитаемоте места там към този момент трето денонощие няма електричество и вода.

Освен в разчистването на снегонавяванията, военнослужещите оказват помощ за унищожаване на паднали дървета и клони и обезпечаване на бърз достъп на чиновниците на Електроразпределение – Север до най-проблемните сектори.

Екипите от състава на Сухопътните войски, снабдени с водоноска, обезпечават артикули от първа нужда на хората от обитаемоте места в общината. Те ще имат подготвеност и на следващия ден да окажат помощ на популацията в област Русе в тежките зимни условия.

Военнослужещите работят по искане на регионалния шеф на област Русе Данаил Ковачев и след позволение на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и на министъра на защитата Тодор Тагарев.

Продължава присъединяване на формирование за деяние при тежки зимни условия от 12-та авиобаза в Долна Митрополия в разчистването от падналия сняг на пътни сектори сред селата Брестовец и Беглеж, област Плевен. Вчера военнослужещите от авиобазата разчистваха заснежените пътни сектори сред селата в област Плевен от 18.12 ч. на 27 ноември до 00.57 ч. на 28 ноември 2023 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР