Военнослужещи от Сухопътните войски транспортираха и обезвредиха днес невзривени боеприпаси,

...
Военнослужещи от Сухопътните войски транспортираха и обезвредиха днес невзривени боеприпаси,
Коментари Харесай

Намериха стара граната до детска площадка в Харманли

Военнослужещи от Сухопътните войски транспортираха и обезвредиха през днешния ден невзривени муниции, открити в градовете Русе и Харманли. Това оповестиха от Министерство на защитата.
Специализиран модул за преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия от Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “ транспортира и обезвреди корозирал бронебоен снаряд. Боеприпасът е бил открит на 17 април в източната промишлена зона на града край река Дунав. Днес, следобяд той бе разузнат, превозен и обезвреден от профилиран екип от шестима военнослужещи.
Утре работата на модула от НВУ ще продължи на същото място, защото там са открити още два снаряда и една мина.
В град Харманли към 17.30 ч. на 17 април в тревна повърхност, покрай детска площадка е била открита мощно корозирала граната. На място през днешния ден е изпратен профилиран модул от четирима военнослужещи от формированието на Сухопътните войски в Хасково, който иззе невзривения арсенал и го транспортира до полигон „ Добрич “, където е погубен.
До идването на модулните формирования местата, на които са открити боеприпасите, са били отцепени и охранявани от органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР